⏯️ 13 hores corrent de nit per Lleida contra la violència de gènere

REDACCIÓ
Publicat: 
05-02-2022
Actualitzat: 06-02-2022 0:10
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ 13 hores corrent de nit per Lleida contra la violència de gènere

Els West Runners Lleida celebren la nit de dissabte a diumenge la "Night City Run", una carrera nocturna no organitzada i promoguda pel grup de joves corredors. El repte s’ha plantejat amb una reivindicació clara contra la violència de gènere i per visibilitzar aquesta problemàtica existent a la societat. La iniciativa consisteix a córrer per la ciutat i el seu entorn, en un circuit definit, fent relleus individuals des de la posta del sol del dissabte dia 5 fins a la sortida del sol del diumenge. Seran unes 13 h, aproximadament, de carrera ininterrompuda. El grup mixt de vuit corredores i corredors, ha proposat un itinerari de 67,51 Km pels diferents barris de la ciutat, en la modalitat “non stop”, des de les 18.30 h del dissabte a les 06 h del diumenge, amb sortida i arribada a la plaça de la Sardana, al recinte monumental de la Seu Vella.

L’àrea de Feminismes, d’Esports i de Salut Pública, a través del programa Nits Q Lleida, fan costat a aquest repte que pretén sensibilitzar la lluita contra les violències de gènere. Al punt de sortida s’instal·larà una pancarta amb el missatge “Ens movem contra la violència de gènere” i se n’ha fet partícip als i les integrants de la Plataforma Nits Q Lleida. Una furgoneta acompanyarà l’equip durant el recorregut per fer els relleus, sense que l’activitat comporti cap afectació al trànsit.

Les institucions, amb la complicitat dels agents locals i la ciutadania, han d’assolir el repte col·laboratiu de fer de Lleida una ciutat segura i lliure de violències contra les dones. Els projectes i les activitats de sensibilització, com la Night City Run, ajuden a consolidar un clima de tolerància zero a qualsevol d’aquestes violències i, de manera especial, a reivindicar que les dones s’han de sentir segures a l’espai públic, fent esport, passejant, sortint de festa, anant a la feina o fent qualsevol activitat. 

El Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones, conjuntament amb el programa NitsQ, ha promogut la realització de marxes exploratòries amb perspectiva de gènere. L’objectiu és identificar aquells elements de l’espai públic que es poden millorar des del punt de vista de la percepció de seguretat. Les accions compten amb la implicació dels agents de l’oci nocturn per evitar qualsevol discriminació i agressió sexista i activar els protocols d’atenció, quan sigui necessari. 

Comparteix

També t'interessarà