1.500 persones responen en només quatre dies a la crida d'UP per treballar al camp durant aquesta campanya

ACN
Publicat: 
30-03-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Fins a 1.500 persones responen en només quatre dies a la crida d'UP per treballar al camp durant aquesta campanya

En quatre dies 1.500 persones han respost la crida d'Unió de Pagesos (UP) perquè aturats i estudiants participin en la campanya agrària. Informen que el sindicat està ara contactant amb aquestes persones amb l'objectiu de fomentar la contractació de proximitat i reduir així la mobilitat i les necessitats d'allotjament davant la crisi de la covid-19. Sol·liciten, però, que es prenguin les mesures necessàries per garantir l'allotjament i el transport col·lectiu si és necessari. Els sindicats demanaran a la taula agrària d'aquest dimarts que es compleixin les mesures sanitàries de prevenció per protegir els treballadors, com ara que es facilitin elements de protecció individual i es garanteixi la distància d'un metre i mig entre persones.
Des dels sindicats agraris insisteixen que l'objectiu és poder fer una campanya amb les màximes garanties sanitàries i de contribució a les mesures preventives decretades pel govern. És per això que UP, CCOO, UGT, FCAC, AFRUCAT i cooperatives treballen conjuntament per consensuar mesures per a la campanya i traslladar-les al subdelegat del govern espanyol a Lleida aquest dimarts, en el marc de la reunió de la comissió territorial al agrària.

Els sindicats i la resta d'entitats consideren que cal tenir en compte la complexitat d'aquesta campanya però que cal donar la millor resposta possible al sector agrari, amb mesures "àgils, concretes i clares", per assegurar l'abastiment alimentari a curt, mitjà i llarg termini.

Les entitats consideren que el protocol de la campanya agrària 2020 ha d'especificar que s'ha de complir la distància de protecció d'1,5 metres entre els treballadors, s'ha de facilitar documentació per acreditar l'activitat que s'està duent a terme i s'han de facilitar els elements de protecció individual necessaris i material de desinfecció.

Unió de Pagesos també demanarà que s'agilitzin els permisos excepcionals de treball per a col·lectius que es troben al territori perquè puguin treballar a la campanya agrària.
 

Comparteix

També t'interessarà