#1O / Milers de persones a Ricard Viñes protesten per les càrregues policials del Referèndum

LLEIDA.COM
01-10-2017
  • #1O / Milers de persones a Ricard Viñes protesten per les càrregues policials del Referèndum

La plaça Ricard Viñes és ara mateix el centre neuràlgic del tancament de la jornada electoral que a la ciutat de Lleida ha estat protagonitzada per les càrregues policials en diversos col·legis electorals al llarg de la jornada.

Al centre de Lleida s'aplega la gent que ha estat participant en les diferents mobilitzacions als col·legis electorals, molta d'ella des de les 5 del matí o havent passat allà tota la nit. Un cop s'han tancat els centres i un cop recollides les urnes, centenars de persones s'han unit a la gent que ja omplia des de mitja tarda una part de la plaça, ja que la seu del departament de Salut està allà mateix.

Amb aquestes mobilitzacions, que també s'han repetit a altres localitats del territori com Tàrrega, Alcarràs o les Borges Blanques, milers de persones han protestat contra les càrregues policials que han tingut lloc al llarg de la jornada.

El balanç de persones ferides a la província ha estat de 111 persones, una d'elles greu, l'home d'uns 70 anys que ha patit un atac de cor al barri de la Mariola en el moment en què la Policia Nacional ha iniciat la càrrega al Centre de Formació d'Adults Joan Carles I. Ara mateix es manté estable ingressat a la Vall d'Hebron de Barcelona.

A banda de la càrrega a la Mariola, també s'han registrat agressions per part de la policia i de la Guàrdia Civil a l'Escola Oficial d'Idiomes, a l'institut de la Caparrella, a la seu de Treball i Afers Socials, a Soses, a Alcarràs i a Artesa de Lleida. A l'Institut Ronda la policia s'ha endut les urnes i han tancat el col·legi.

Durant la tarda, també hi ha hagut una concentració davant el Govern Civil, a Prat de la Riba, que ha obligat a tallar aquesta avinguda.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Quina opinió et mereix el transport públic a Lleida?