⏯️ 2.000 comerciants de Lleida signen en contra del parc comercial de Torre Salses

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
01-03-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ 2.000 comerciants de Lleida signen en contra del parc comercial de Torre Salses
    Peu de foto: 
    Alba Mor

El gremi té com a objectiu recollir aproximadament 5.000 signatures entre comerciants i organitzacions cíviques i culturals del municipi


Comerciants a Lleida han aconseguit al voltant de 2.000 signatures, tant de comerços com d'entitats cíviques i culturals, en suport al manifest que expressa el rebuig al projecte del parc comercial a Torre Salses. Després de presentar el document al maig d'aquest any, el qual expressa el suport al comerç local i haver-lo transmès electrònicament a l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, els comerciants l'han lliurat als grups municipals de l'oposició a la Paeria aquest divendres. A més a més, els comerciants de la ciutat del Segrià han sol·licitat una reunió amb l'alcaldia per abordar el futur del comerç a Lleida, argumentant que aquest es veurà "seriosament afectat" per la construcció d'aquest centre comercial als afores de la ciutat, entre els barris de la Bordeta i Magraners.

El gremi té l'objectiu d'aconseguir aproximadament 5.000 signatures en el manifest que denuncia el centre comercial als afores de Lleida.

Específicament, el document destaca que el comerç de proximitat fomenta l'esperit emprenedor, contribueix a la descoberta del territori i és considerat "més proper, divers i sostenible". A més a més, el text defensa que la riquesa generada pel comerç local reverteix directament a la ciutat i és "essencial" per al teixit econòmic i el benestar dels habitants.

En aquest sentit, el manifest alerta que els centres situats als afores restringeixen l'accés a "una part significativa" de la població, imposen desplaçaments "innecessaris" als clients i als treballadors, són "impersonals" i creen llocs de treball de qualitat "inferior".

Per tant, el sector està "fortament convençut" que seria "més coherent" desenvolupar un centre comercial i d'oci dins del teixit urbà. En realitat, Miguel Borraz, representant de l'Associació Projecte Lleida i un dels impulsors del manifest, ha opinat que establir el parc comercial als afores provocaria un esgotament dels establiments a l'Eix Comercial. Aquesta situació, segons Borraz, suposaria una "competència deslleial" al comerç de Lleida i les comarques en un context on el sector ha de fer front a les compres en línia i un entorn econòmic "recessiu".

Comparteix

També t'interessarà