25 sèries i pel·lícules per aquesta tardor

LLEIDA.COM | Maria Lozano
01-10-2021
 • 25 sèries i pel·lícules per aquesta tardor

Comença l'octubre, i amb ell els dies es fan més curts i les fulles dels arbres comencen a caure. És època doncs, de començar a fer plans a casa. Per això us volem recomanar sofà, manta, un cafè i devorar tot l'audiovisual que trobareu a les plataformes d'Streaming.

Els redactors de LLEIDA.COM som uns apassionats de les sèries i pel·lícules, podríem dir que fins i tot una mica friquis. Us vam recomanar sèries durant el confinament i us vam endinsar en tot l'univers de Marvel, però creiem que mai està de més recomanar bon material per passar una tardor de cine!

Sèries de drama 

 • Euphoria (HBO). Protagonitzada per Zendaya, aquesta història que s'emmarca dins del gènere dramàtic segueix a un grup d'adolescents estudiants de secundària, que submergits en el fatídic món de les drogues, el sexe i la violència tracten de lluitar contra aquests monstres per a enfrontar-se a un nou futur.
  Rue és una adolescent de 17 anys que ha sortit recentment de rehabilitació, però sense cap intenció de mantenir-se sòbria. En decidir anar a una festa dels seus companys de classe, es trobarà allí amb Jules, una noia nouvinguda a la ciutat i que li canviarà els esquemes de la seva vida.
  Gràcies a aquesta trobada, Rue té una nova millor amiga, però això no significa que pugui deixar enrere el seu passat. D'altra banda, L'obsessió de Nate amb Jules es torna una miqueta violenta i Kat troba un vídeo seu per internet, la qual cosa li fa prendre's la seva vida d'una diferent perspectiva.
Euphoria
 • Gossip Girl (pròximament a HBO Max). Després d'uns mesos fora de la ciutat, Serena van der Woodsen torna a Manhattan i es reuneix amb Blair Waldorf, amb qui competeix a liderar en el seu cercle d'amistats l'atractiu i l'estil per a ser la “reina de l'institut”.Els seus secrets i xafarderies són irats per una bloguera anònima, la “Gossip Girl”.
  El seu rebboot (pròximament a HBO Max). Vuit anys després que el lloc web original s'apagués, una nova generació d'adolescents d'escoles privades de Nova York coneix la vigilància social de Gossip Girl.

Gossip Girl
Gossip Girl rebboot
 • Emily in Paris (Netflix). Després d'acceptar el treball dels seus somnis a París, Emily Cooper, executiva de màrqueting de Chicago, estrena una vida d'aventures mentre compagina treball, amistat i amor.

Emily in Paris
 • Virgin Rivers (Netflix). Melinda Monroe respon a un anunci per a treballar com a matrona en una remota ciutat de Califòrnia, ja que pensa que és lloc perfecte per a començar la seva nova vida. La dona deixa la seva ciutat d'origen per a anar-se a viure a aquest entorn rural, on ha d'aprendre a curar els seus records dolorosos.

Virgin Rivers
 • Young Royals (Netflix). La història se centra en el príncep Wilhelm, qui quan arriba al prestigiós internat Hillerska té per fi l'oportunitat d'explorar el seu veritable jo i descobrir quin tipus de vida vol realment. Wilhelm comença a somiar amb un futur ple de llibertat i amor incondicional lluny de les obligacions reals, però quan inesperadament es converteix en el següent en la línia de successió al tron el seu dilema s'aguditza en haver de prendre una decisió: l'amor o el deure.
Young Royals
 • It’s a Sin (HBO). La sèrie segueix a un grup d'homes homosexuals que es van mudar a Londres en 1981. Formen un grup d'amics, però la crisi del VIH / SIDA que es desenvolupa ràpidament al Regne Unit afecta les seves vides. En més de cinc episodis, es mostra al grup vivint tota una dècada fins a 1991, quan estan decidits a viure feroçment malgrat l'amenaça que el VIH representa per a ells.
It's a Sin
 • Valeria (Netflix). Una escriptora, sumida en un bloqueig creatiu i una crisi de parella, troba suport en les seves tres millors amigues. Basada en les novel·les de *Elísabet Benavent.
Valeria
 • El Embarcadero (Movistar+). La sèrie narra la vida de dues dones, que no es coneixen, i que tracten d'investigar la mort del seu marit, sense saber que ell tenia una doble vida amb dos matrimonis diferents.
El Embarcadero

 

Sèries psicològiques i de thriller

 • El Juego del Calamar (Netflix). Es podria dir que és la sèrie de moda del moment. I es que si més no, aquesta sèrie coreana ha sorprès a tots. Parla de la història d'un grup de persones que decideixen convertir-se en jugadors d'un misteriós joc de supervivència que té com a premi l'enorme quantitat de 45 mil milions de wones.

El Juego del Calamar
 • The Sinner (Netflix). La sèrie segueix els esdeveniments ocorreguts després que una jove mare assassini a un home en públic i a plena llum del dia, sense tenir un motiu aparent. El detectiu Harry Ambrose és l'encarregat d'investigar a fons per a tractar de revelar aquest misteriós assassinat.
The Sinner
 • 3% (Netfix). Ambientada al Brasil, en un futur no gaire llunyà, la sèrie mostra una realitat completament diferent a la que coneixem. La societat ha anat evolucionant fins que al final ha quedat dividida entre la tecnologia i la devastació. Els seus ciutadans es veuen obligats a lluitar per a formar part del costat dels privilegiats i evitar, d'aquesta manera, caure en la devastació. Així, són sotmesos a un dur i despietat procés en el qual hauran de competir entre si per a aconseguir ser els millors i poder escapar de la seva miserable vida. El problema? Només el 3% de la població ho aconsegueix.
3%
 • You (Netflix). Joe Goldberg és un administrador de llibreria d'uns 25 anys, un dia es topa amb una aspirant a escriptora de la qual queda corprès. Ella és perfecta per a Joe i aquest no dubte a buscar una manera d'acostar-se a ella.
  Per això, l'era digital serà la seva millor aliada i a través de les xarxes socials intentarà que s'enamori d'ell. Gairebé malaltís, l'obsessió de Joe a través de les eines socials li porta a eliminar qualsevol inconvenient o obstacle per a aconseguir l'acostament a ella. La ficció és un recorregut des de la passió fins a l'obsessió més desmesurada.
You
 • Panic (Prime Video). Cada estiu en un petit poble de Texas, els estudiants d'últim any competeixen en una sèrie de desafiaments en els quals el guanyador s'ho emporta tot, creient que aquesta és la seva única oportunitat per a escapar del seu entorn i millorar així les seves vides. Però enguany, les regles han canviat: el pot de diners és més gran que mai i el joc s'ha tornat encara més perillós. Els jugadors s'enfrontaran a les seves pors més profundes i foscos i es veuran obligats a decidir quant estan disposats a arriscar per a guanyar.
Panic
 • The 100 (Netflix). Fa noranta-set anys, la Terra va ser destruïda per una guerra nuclear. Només quatre-centes persones van aconseguir salvar-se en dotze naus que van ser enviades a l'espai. En el present, les dotze naus estan connectades amb una sola trucada, l'Arca, que ha vist incrementar la seva població a gairebé quatre mil persones, el que ha derivat en l'escassetat d'aliments. Les autoritats de l'Arca han pres mesures com el control de natalitat i la pena de mort per garantir la seva supervivència. En secret, han enviat a un grup de cent joves delinqüents a la Terra per esbrinar si el planeta és habitable novament. Per als nois és un planeta totalment desconegut i han de deixar de banda les seves diferències per enfrontar els perills i assegurar la supervivència de l'espècie humana i la d'ells mateixos.la supervivència de l'espècie humana i la d'ells mateixos.
Los 100
 • The Rain (Netflix). Sis anys després que un virus terrible arrossegat per la pluja aniquilés gairebé a tots els humans a Escandinàvia, dos germans danesos, Simone i Rasmus, emergeixen de la seguretat del seu búnquer per a trobar les restes de la civilització caiguda. Aviat s'uneixen a un grup de supervivents joves i junts s'embarquen en una aventura plena de perills a través de l'Escandinàvia abandonada, a la recerca de qualsevol senyal de vida. Alliberats del seu passat col·lectiu i de les regles socials, el grup té la llibertat de ser qui vol ser. En la seva lluita per la supervivència, descobreixen que fins i tot en un món post-apocalíptic encara hi ha amor, gelosia, maduresa i molts dels problemes que creien haver deixat enrere amb la desaparició del món que van conèixer.
The Rain
 • Sharp Objects (HBO). Camille Preaker és una jove periodista molt inestable emocionalment que és enviada pel seu editor al petit poble on va néixer i va créixer, Wind Gap en l'estat de Missouri, per a investigar la misteriosa desaparició de dos joves adolescents al seu poble natal.
  El retrobament amb la seva família, especialment amb la seva mare Adora, torna a reavivar vells greuges i problemes de la seva infància i pubertat mentre que intenta construir una relació amb la seva adolescent germana petita Amma a la qual a penes coneix per ser molt petita quan va partir del poble.
  La recerca periodística de les dues desaparicions juntament amb la dinàmica familiar és el fil conductor de tota la minisèrie.
Sharp Objects
 • La Valla (Netflix).  Any 2045. L'escassetat de recursos naturals ha portat al fet que règims dictatorials hagin assumit el poder en gran part de les democràcies occidentals, inclosa Espanya. La capital està dividida en dos sectors per una tanca, que separa al govern i les classes privilegiades de la resta de la població, i els seus protagonistes són els membres d'una família que lluita per recuperar a la seva filla, que ha caigut en mans del govern.
La Valla
 • El Inocente (Netflix). Una nit, fa nou anys, Mateo va intercedir innocentment en una baralla que va acabar amb un homicidi negligent. Passat un temps, és ara un expresoner que es troba prop de trobar l'estabilitat. La seva parella, Olivia, està embarassada, i els dos estan a punt d'aconseguir la casa dels seus somnis. Una inexplicable anomenada des del mòbil d'Olivia desconcerta a Mateo, que començarà una frenètica carrera per descobrir la veritat. A més, Lorena, una inspectora de policia, en ple desenvolupament d'una recerca pel suïcidi d'una monja comença a assistir amb estranyesa als esdeveniments que se succeeixen, la relació amb el cas de Mateo i intentant encaixar totes les peces.
  En aquesta sèrie també tindrà rellevància el paper de Teo Aguilar, de la Unitat de Delictes Especials, i el de la pròpia Unitat que conduiran a l'espectador des de l'estabilitat basada en la mentida a la realitat oculta que aflora quan tots la donaven per passada.
El Inocente
 • The Handmaid's Tale (HBO i Prime Video). En un futur proper, la taxa de natalitat cau en picat a causa de les malalties de transmissió sexual i de la contaminació del medi ambient.[4] Enmig del caos, el govern totalitari i teocràtic de Gilead assoleix el poder als antics Estats Units després d'una guerra civil.[5][6] La societat s'organitza en noves classes socials en què les dones són brutalment oprimides: per llei, no poden treballar, tenir propietat privada, gestionar diners ni llegir. Les poques dones fèrtils que queden són controlades pel règim i anomenades "serventes" ("handmaids") seguint una interpretació extremista de la Bíblia. Se les envia a les cases de l'elit governant, on s'han de sotmetre a un ritual de violació a càrrec de l'home de la casa per a quedar-se embarassades i proporcionar fills a aquests homes i a les seves famílies.
  La protagonista de la història és June Osborne, qui rep el nou nom d'Offred com a serventa de cal comandant Fred Waterford i la seva dona, Serena Joy.
El Cuento de la Criada
 • La Maldición de Hill House (Netflix). En l'estiu de 1992, Hugh i Olivia Crain i els seus cinc fills, Steven, Shirley, Theodora, Luke i Eleanor (Nell), es van mudar a Hill House per a renovar la mansió, vendre-la i construir la seva pròpia casa, dissenyada per Olivia. No obstant això, a causa de reparacions inesperades, han de quedar-se més temps, i comencen a experimentar un creixent fenomen paranormal, la qual cosa resulta en una tràgica pèrdua i en la fugida de la família de la casa. Vint-i-sis anys més tard, els germans Crain i el seu pare distanciat es reuneixen després que una altra tragèdia els colpeja de nou, i es veuen obligats a enfrontar com el seu temps en Hill House ha afectat a cadascun d'ells.
la Maldicion de hill house

 

Pel·lícules

Sabem que no sempre ve de gust començar una sèrie i endinsar-nos en desenes de capítols. Per això també us recomanem algunes pel·lícules, més ambientades en la tardor, la castanyada i Halloween.

 • Coco (Disney+). Miguel és un nen de dotze anys que anhela ser músic, així com el seu gran ídol "Ernesto de la Cruz". Però en la seva família, la musica ha quedat prohibida des de fa generacions gràcies a una situació trista viscuda des de fa ja anys.
  Un dia, en la festivitat del dia de morts, Miguel, en un moment després de discutir amb la seva família, ell pren la guitarra del reconegut cantant, el senyor de la Cruz, i tan sols amb tocar-la, és transportat al món dels morts!
  Allí, en Miguel coneix als seus ancestres i fa amics com ell simpàtic esquelet Hector. Acompanyat del seu fidel amic Dante, Miguel tractés de provar que ha nascut per a ser músic durant la seva travessia en la terra dels morts. On no sols viurà una aventura inigualable, sinó que descobrirà diversos secrets ocults en la seva família.
coco
 • La Purga (Netflix, Prime Video, Movistar + i Apple TV). Tots els moviments polítics han estat tancats pel govern i el control està sota un estricte règim totalitari. No obstant això, la taxa de desocupació i la delinqüència s'ha reduït a només l'1% i l'economia és la més alta de tots els temps. Després de l'esmena constitucional número 28, ratificada el 2017, es crea la purga anual. La purga és un esdeveniment que té lloc cada any des de les 7:00 del 21 de març fins a les 7:00 del 22 de març. Durant aquest temps, tot crim conegut és legal, i tots els serveis (policia, bombers i hospitals) estan tancats. Es diu que actua com una catarsi per als ciutadans, però en realitat s'utilitza com a mètode artificial de control poblacional, mitjançant el qual les persones més pobres i sense llar són eliminades.
La Purga
 • The Nightmare Before Christmas (Disney+). Quan Jack Skellington, el Senyor d'Halloween, descobreix el Nadal, es queda fascinat i decideix millorar-la. No obstant això, la seva visió de la festivitat és totalment contrària a l'esperit nadalenc. Els seus plans inclouen el segrest de Santa Claus i la introducció de canvis bastant macabres. Només la seva núvia Sally és conscient de l'error que està cometent.
Pesadilla antes de Navidad
 • REC (Netflix).  El film gira entorn d'una periodista de televisió, Àngela, i el seu càmera, Pablo, el qual mostra un torn de nit en un parc de bombers de Barcelona. El parc de bombers rep una trucada d'una dona gran, atrapada a casa seva. Quan la parella arriba i els bombers i la policia derroquen la porta, de cop i volta la dona ataca i mossega un dels policies, i es descobreix que una desconeguda i virulenta malaltia infecta a la gent, convertint-los en caníbals. La policia i els militars tanquen l'edifici i l'equip de càmera queda atrapat a dins, gravant constantment tot el que succeeix.
REC
 • Shrek (Netflix, Prime Video, HBO). Shrek és un ogre que no fa gaire bona olor, viu en un pantà i és molt gelós de la seva intimitat. Un dia veu la seva llar envaïda -sobtadament- per un grup de personatges de contes de fades, que han estat desallotjats per un malvat i baixíssim príncep (Lord Farquaad). Ell va amb Ase al castell de Lord Farquaad, on aquest fa un tracte amb Shrek: ha de buscar la princesa Fiona a canvi del seu pantà. Així doncs, Shrek va acompanyat per un ase parlant -anomenat Ase- i es dirigeix al castell on es troba captiva la princesa Fiona, lloc que és custodiat per una dragona que llança foc. Shrek té grans aventures durant el salvament de l'esmentada princesa Fiona i finalment, s'adona en trobar l'amistat sincera de l'Ase i l'amor en la princesa Fiona, que el món no és tan dolent com creia.
Shrek
 • In Time (Netflix). La pel·lícula gira entorn d'una societat en la qual s'ha aconseguit anul·lar el gen que provoca l'envelliment, per aquest motiu totes les persones aparenten tenir 25 anys. El temps s'utilitza com a moneda de canvi per evitar la superpoblació. Així doncs la gent adinerada pot aspirar a viure eternament en canvi els pobres han de negociar per a continuar existint. Will és un home sense recursos del gueto que, després de ser acusat d'haver comès un crim que no ha comés, decideix fugir, segrestant a una jove "adinerada".
In Time
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?