320 efectius de la UME treballen en els incendis de Catalunya des de dijous

ACN
Publicat: 
18-06-2022
Actualitzat: 18-06-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 320 efectius de la UME treballen en els incendis de Catalunya des de dijous
    Peu de foto: 
    Unitat Militar d’Emergències (UME)

Des de dijous a la matinada 320 efectius de la Unitat Militar d’Emergències treballen en els incendis declarats a Catalunya. Treballen dividits en jornades de 12 i 12 hores per estar presents a les tasques d’extinció de manera ininterrompuda. A més, la UME aporta a la resta de dispositius d'emergències 95 mitjans efectius, dels quals 28 són camions d’extinció d’incendis. Un grup de més d'un centenar d'efectius treballa a Artesa de Segre i dos grups més, formats per prop de 200 membres de la UME, ho fan al focus de Lladró. Els efectius de la UME treballen principalment en tasques d'atac directe al foc, sobretot als flancs i sempre coordinats amb el Grup de Actuacions Forestals (GRAF).

La UME va traslladar els seus efectius dijous de matinada i des de les 02.30 hores d'aquell dia han estat treballant sobre el terreny per mirar de tallar els incendis i impedir que se'n provoquin de nous, especialment després d'una nit de tempestes elèctriques amb que han provocat nous focus.

També s'ha incorporat al dispositiu un helicòpter d'extinció de incendis que s'ha traslladat des de Navarra, un cop s'ha tancat el dispositiu de la UME en aquesta comunitat autònoma.

Els membres de la UME estan treballant contra el foc amb temperatures superiors als 35 graus, amb una humitat inferior al 25% i tempestes elèctriques amb molts raigs.

Enfront d'un espai de bosc tancat que a vegades impedeix arribar fins a les flames, la UME crea línies de defensa retirant combustible, on esperen el foc per poder-lo extingir i, en altres zones, amb l’ús de maquinària pesada, creen tallafocs que permeten el pas dels camions i impedeixen el pas de les flames.

La delegada del Govern, a l’incendi de Lleida

La Delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i el subdelegat de Lleida, José Crespín, s'han desplaçat aquest divendres per segon dia consecutiu fins a la demarcació de Lleida on s'està actuant contra els múltiples incendis que s'han generat en les darreres 48 hores.

Gay i Crespín han mantingut una trobada amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i amb el tinent coronel de la UME, José Alberto Barja, al municipi d'Olius, a la comarca del Solsonès, on està situat el Lloc de Comandament Avançat on han celebrat una reunió tècnica i on han pogut conèixer de primera mà la situació dels incendis i actuació dels cossos d’emergència.

Comparteix

També t'interessarà