4 anys i mig de presó per a l'home que portava més d'un quilo de cocaïna i un revòlver il·legal

ACN
Publicat: 
19-11-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 4 anys i mig de presó per a l'home que portava més d'un quilo de cocaïna i un revòlver il·legal
  • 4 anys i mig de presó per a l'home que portava més d'un quilo de cocaïna i un revòlver il·legal

L'home detingut l'agost de 2020 amb més d'un quilo de cocaïna, valorat en més de 60.000 euros, i un revòlver il·legal a Lleida, ha acceptat 4 anys i 8 mesos de presó en el judici de conformitat celebrat aquest dijous a l'Audiència de Lleida. Les parts han acordat rebaixar la pena inicial que sol·licitava la Fiscalia de 7 anys de presó en aplicar-li els atenuants de drogoaddicció i de por insuperable. Aquest últim atenuant, segons ha explicat l'advocat de la defensa, Xavier Prats, respon al fet que l'ara acusat va ser víctima el juny de 2018 d'unes amenaces per part d'un altre home que el va perseguir amb el cotxe i va disparar tres trets al vehicle amb una escopeta.

La Fiscalia de Lleida demanava inicialment 7 anys de presó per a l'home, C. G. O. C., nacionalitat colombiana i veí de Lleida, detingut l'agost de 2020, acusat d'un delicte contra la salut pública (6 anys) i de tinença il·lícita d'armes (1 any), amb l'agreujant de reincidència. Tot i això, finalment, gràcies a un acord entre les parts, l'home ha acceptat ser condemnat a 4 anys i 2 mesos de presó pel delicte de tràfic de drogues amb l'atenuant de drogoaddicció i a 6 mesos de presó per tinença il·lícita d'armes, en justificar la seva defensa que tenia l'arma per por.

Així, Prats ha aportat a la Sala la sentència del setembre de 2021 del penal 1 en què es condemnava un altre home a sis mesos de presó per dos delictes d'amenaces, en què l'ara acusat va ser una de les víctimes.

Tal com recull aquella sentència, els fets van passar al juny de 2018, quan l'ara acusat circulava en cotxe amb una dona per la Bordeta. Per motius que es desconeixen, un home va baixar d'un altre vehicle amb una escopeta i va anar fins al cotxe on viatjaven l'ara acusat i la dona i els va demanar que baixessin, disparant contra les rodes de davant del vehicle.

Després, segons es considera provat a la sentència, va anar a la porta on estava l'ara acusat i va colpejar el vidre amb la culata de l'arma mentre li cridava "baixa, cabró". La parella va aconseguir marxar del lloc amb el cotxe però l'acusat els va seguir i va tornar a disparar en marxa, aquest cop impactant contra una de les rodes de darrere. Aquell home va ser condemnat a sis mesos de presó per dos delictes d'amenaces.

Pel que fa als fets pels quals ha acceptat aquest dijous una pena de gairebé cinc anys de presó, van passar el 13 d'agost de 2020, després d'una investigació iniciada el 2019. L'ara acusat va ser detingut pels Mossos d'Esquadra, que li van comissar més d'un quilo de cocaïna al pis de Lleida on vivia, així com un revòlver del calibre 22 que havia estat modificat il·legalment per disparar cartutxos amb bala i 498 cartutxos metàl·lics del calibre 9 i 22, en un traster que tenia llogat al mateix barri de Cappont de Lleida. L'acusat no té permís d'armes i té antecedents.

A més dels 4 anys i 8 mesos de presó, les parts han acordat imposar-li una multa de 31.000 euros, que se substituiran per 3 mesos d'arrest en cas d'impagament.
 

Comparteix

També t'interessarà