75.000 € per al 'play-off'

xavier pujol
Publicat: 
21-04-2015
Actualitzat: 21-04-2015 11:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 75.000 € per al 'play-off'

El Força Lleida ja té liquiditat per afrontar el play-off d'ascens a la Lliga ACB que arrancarà aquest diumenge a la pista del Palma, després que ahir firmés un conveni pont amb la Paeria per un import total de 75.000 euros, precisament la quantitat que el club hauria d'haver cobrat ja aquesta temporada corresponent a l'ajuda extra que les institucions van firmar el passat estiu. És la solució provisional que s'ha pactat a l'estar pendent encara el refinançament del crèdit amb Caixa Renting, i atès que el club estudiava la possibilitat de renunciar al play-off. De fet, va arribar a consultar a la Federació Espanyola si aquesta decisió li podria comportar alguna multa o sanció. El Força Lleida percebrà aquesta quantitat en tres trams en funció de com de lluny arribi en el play-off. Ingressarà 30.000 euros per la disputa de la primera eliminatòria davant del Palma i, en cas de superar-la, en rebrà uns altres 30.000 per disputar les semifinals. Si arribés a la final, l'import seria de 15.000 euros per completar els 75.000 totals, que aniran a compte del refinançament que continua pendent perquè falta la firma de la Fundació Lleida Bàsquet. L'entitat no ha pogut donar-hi el seu OK perquè està sent auditada per la Generalitat a causa dels deutes que acumula, especialment a la Seguretat Social i Hisenda. "El que hem fet és garantir que el Força Lleida pugui jugar el play-off. En els pressupostos del Força Lleida es preveu una dotació addicional de 75.000 euros que van vinculats a la disminució anual del pagament a La Caixa, l'acord de la qual no s'ha firmat encara perquè l'ha de firmar la Fundació i per raons legals encara no ho ha pogut fer. Espero que abans de de l'estiu ho pugui fer", va explicar l'alcalde Àngel Ros, que va confirmar que, de moment, no hi ha alternativa. "El pla B només funciona quan hi ha constància que el pla A no es fa. Acabarem firmant el refinançament amb La Caixa. Aquests 75.000 euros sortiran d'allà, no sortiran dels nostres pressupostos", va assegurar Ros.

El president del club, Félix González, va reconèixer que aquest conveni pont "suposa poder jugar play-off, perquè si no no l'hauríem pogut jugar. Hauria sigut una pena, perquè l'equip i l'afició s'ho mereixen després d'una gran temporada". També va deixar clar que es tracta d'una solució provisional i "únicament serveix per al play-off, no resol cap problema de futur".

"Com vam dir l'any passat, si no es firma el conveni a tres anys amb aquestes quantitats pactades nosaltres no podem continuar perquè senzillament no és viable, i fer una cosa que no és viable no val la pena perquè només et dóna disgustos i problemes", va afirmar.

auditoria a la fundació

El Lleida Bàsquet no ha pogut firmar encara perquè està sent auditat per la Generalitat

Comparteix

També t'interessarà