Acaba una temporada d'esquí que bat els millors rècords

REDACCIÓ
09-04-2018
  • Acaba una temporada d'esquí que bat els millors rècords

Les estacions d’esquí alpí de Baqueira, Boí Taüll, Port del Comte, Espot i Port Ainé van tancar ahir una temporada excepcional per la quantitat i qualitat de neu, en la qual s’han assolit els 1,3 milions de forfets venuts malgrat el mal temps de diversos caps de setmana.

La part d’alpí de Tavascan va tancar l’1 d’abril, però els circuits de nòrdic obren fins al dia 15. Les estacions d’esquí de fons de Guils, Virós, Aransa i Lles també van acabar ahir la temporada, i Tuixent i Sant Joan de l’Erm valoraran obrir el proper cap de setmana segons el temps. En tot cas, aquest sector confia a superar els 70.000 forfets de la campanya passada.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va apuntar que els 1,3 milions de forfets suposen un 4 per cent més que la temporada anterior, que va ser el millor dels últims vuit anys. Va estimar també que l’impacte econòmic de les estacions d’esquí lleidatanes serà similar al de l’any passat, que va ser de 367,8 milions, entre impacte directe i induït. El sector ha donat feina a 2.150 persones i a unes altres 7.500 de forma indirecta.

El director comercial de Baqueira Beret, Javi Ubeira, va dir que superaran els 808.000 forfets de la campanya passada, malgrat algunes cancel·lacions per mal temps. En aquest sentit, tant Ubeira com Alegre van apuntar que s’estan ultimant negociacions perquè el turoperador suec Quality Travel inclogui Baqueira en la seua oferta, a més d’Andorra.

Xavier Bigordà, director d’Espot i Port Ainé, espera igualar les xifres de la campanya passada (65.000 i 180.000 forfets, respectivament), malgrat el mal temps dels últims caps de setmana.

En canvi, a l’estació de Port del Comte calculen que no arribaran als 88.000 esquiadors que van registrar la temporada anterior precisament pel mal temps, va assenyalar el director del complex, Albert Estella. A l’estació de Boí Taüll també van afrontar l’últim cap de setmana d’obertura amb meteorologia desfavorable i els seus responsables faran valoracions quan disposin de xifres definitives.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next