Acaben les obres de consolidació de l’edifici de la Dalla a Vinaixa

REDACCIÓ
02-07-2021
  • Acaben les obres de consolidació de l’edifici de la Dalla a Vinaixa
  • Acaben les obres de consolidació de l’edifici de la Dalla a Vinaixa
  • Acaben les obres de consolidació de l’edifici de la Dalla a Vinaixa

Acaben de finalitzar les obres de consolidació inicial de l’edifici de la Dalla de Vinaixa, que ha dut a terme la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, per tal d’evitar-ne el progressiu deteriorament que ha patit degut al pas del temps.

El Centre Obrer Republicà la Dalla és un edifici noucentista al nucli de Vinaixa (les Garrigues) protegit com a bé cultural d’interès local. L’edifici original constava de dues plantes: a la inferior hi havia una sala de ball o teatre i a la superior, un cafè, una biblioteca i una sala de lectura.  Les parets són de carreus de pedra de diverses mides, sense treballar i disposades en filades.

Abans d’aquestes actuacions, l’edifici es trobava en estat de ruïna. La coberta estava formada per encavallades de fusta que van caure el 1970. No quedaven restes de la coberta ni de l’escala de comunicació entre les dues plantes. Hi havia dempeus les parets perimetrals de pedra però amb zones despreses, i els forjats, formats per voltes de 4,35 metres cadascuna, es recolzaven sobre parets de càrrega amb una llargada de 14 metres.

Aquestes obres de consolidació de l’edifici han comptat amb un pressupost de  140.250,44 €, cofinançats amb fons FEDER, per la Diputació de Lleida i per l’Ajuntament de Vinaixa, dins del projecte “Ponent Actiu”, que té com a objectiu la posada en valor del seu patrimoni cultural i natural com a destí turístic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta