Accepten entre un i cinc anys i mig de presó per traficar amb cocaïna i marihuana al Segrià

ACN
Publicat: 
18-05-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Accepten entre un i cinc anys i mig de presó per traficar amb cocaïna i marihuana al Segrià
    Peu de foto: 
    Laura Cortés (ACN)
  • Accepten entre un i cinc anys i mig de presó per traficar amb cocaïna i marihuana al Segrià
    Peu de foto: 
    Laura Cortés (ACN)

Deu dels onze acusats de traficar amb cocaïna i marihuana al Segrià i l'Hospitalet de Llobregat han acceptat aquest dimecres a l'Audiència de Lleida entre un i cinc anys i mig de presó. La fiscalia ha retirat els càrrecs a l'altre acusat, que ha quedat absolt. Segons ha quedat provat, almenys des del juny de 2019 i fins al maig de 2020, alguns d'ells es dedicaven a adquirir cocaïna en grans quantitats a l'Hospitalet i a preparar-la en dosis més petites per vendre-la en diversos municipis de les demarcacions de Lleida i Barcelona. D'altres, es dedicaven al cultiu i venda de marihuana. La Guàrdia Civil va fer les primeres detencions el 8 de maig de 2020, amb escorcolls en pisos d'Almacelles (Segrià), Lleida i l'Hospitalet.

Tot i que la fiscalia demanava inicialment penes de fins a 11 anys de presó per als onze acusats, finalment les parts han pactat rebaixar les penes aplicant-los els atenuants de drogoaddicció i confessió. Així, s'ha evitat fer el judici que estava previst per a aquest dimecres i dijous a l'Audiència de Lleida.

A més de les penes de presó, els acusats han acceptat pagar multes de d'entre 6.000 i 90.000 euros cadascun. Entre els 10 condemnats hauran de pagar 489.000 euros.

Arran d'aquesta operació contra el tràfic de drogues, la Guàrdia Civil va comissar un total de tres quilos de marihuana i va desmantellar una instal·lació indoor de marihuana a Alfarràs (Segrià). Els agents també van intervenir gairebé dos quilos i mig de cocaïna, amb un valor al mercat il·lícit d'uns 150.000 euros. Un dels quilos estava amagat al xassís del cotxe d'un dels acusats.

Comparteix

També t'interessarà