UP aconsegueix una sentència favorable per regular la doble tarifa elèctrica en reg

REDACCIÓ
Publicat: 
25-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • UP aconsegueix una sentència favorable per regular la doble tarifa elèctrica en reg
    Peu de foto: 
    Unió Pagesos (UP)

Unió de Pagesos, com a membre integrada a la coordinador estatal Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, ha aconseguit una sentència favorable del Tribunal Suprem al contenciós-administratiu que l’organització va interposar contra el Govern de l’Estat el novembre del 2021 per l’incompliment de la Llei de pressupostos del 2021 i no haver desenvolupat un contracte elèctric de doble tarifa per al regadiu en el termini previst per la norma.
 
Unió de Pagesos celebra que el Tribunal Suprem condemni l’Administració, en aquest cas el Ministeri per a la Transició Ecològica, a elaborar, aprovar i promulgar en sis mesos la norma reglamentària que ha de regular una modalitat de contracte d’accés per al regadiu que contempli la possibilitat de disposar de potències diferents al llarg de 12 mesos, en funció de la necessitat de subministrament per a cada activitat. A més, d’imposar costos a l’Administració demanda.
 
Unió d’Unions va vehicular el 2021, a través dels grups polítics al Congrés, una proposta d’esmena de la Llei de pressupostos, per regular la doble tarifa elèctrica, que va ser aprovada per majoria suficient. Segons això, la Llei de pressupostos del 2021 va incloure la disposició final 45 sobre l’adequació dels costos del subministrament elèctric agrari, que obligava al Govern central a establir reglamentàriament abans de sis mesos una modalitat de contracte d’accés per a regadiu amb la possibilitat de disposar de dues potències diferents al llarg de 12 mesos, en funció de la necessitat de subministrament.  
 
Unió d’Unions va interposar contenciós-administratiu, que ara el Tribunal Suprem ha fallat a favor de l’organització, després que el juny del 2021, encabat el termini de la Llei de pressupostos, i després de requerir per escrit al Ministeri per a la Transició Ecològica el compliment de la llei i no rebre resposta.
 
Unió de Pagesos celebra la sentència del Tribunal Suprem, la qual, entre altres, argumenta que no pressuposar la diligència de l’Administració  per completar els processos d’execució legal seria atorgar a l’Executiu un dret de veto sobre aquelles lleis que depenen d’un desenvolupament reglamentari, cosa que seria constitucionalment inadmissible.

Comparteix

També t'interessarà