Acord entre la Cambra de Lleida i Microbank per potenciar l'autoocupació i l'emprenedoria

REDACCIÓ
21-07-2020
  • Acord entre la Cambra de Lleida i Microbank per potenciar l'autoocupació i l'emprenedoria
  • Acord entre la Cambra de Lleida i Microbank per potenciar l'autoocupació i l'emprenedoria

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, Jaume Saltó, el president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, i el director del Centre d’Institucions de Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Amb la signatura d'aquest acord, s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat.

En base a aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social. A més, en el context de la crisi sanitària, MicroBank posa a disposició una nova línia de finançament destinat a autònoms i microempreses amb la finalitat d'atendre necessitats de circulant derivades de la Covid-19. Aquesta línia compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per la Cambra de Comerç de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?