Acord per refinançar la major part del deute que acumula l’EMU

SANTI COSTA DOMINGO/ J. M.A.
Publicat: 
11-03-2020
Actualitzat: 11-03-2020 9:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Acord per refinançar la major part del deute que acumula l’EMU

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha arribat a un acord amb CaixaBank per refinançar la major part dels 49 milions que acumula de deute. Així ho van assegurar fonts municipals a aquest diari, que van precisar que més de 40 milions es finançarien amb un interès de l’1,03 per cent a més de la taxa trimestral de l’Euríbor, el baròmetre de referència dels països de la Unió Europea, per un termini de vint anys. Així mateix, van indicar que hi hauria un termini de carència de tres trimestres. L’import restant es pagaria “com qualsevol altre deute a les entitats bancàries que estan al corrent de pagament”. Les mateixes fonts van precisar que amb aquest acord es preveu que aquest any es paguin “entre 3 i 3,1 milions de deute”.

Aquesta és la proposta de refinançament que es presentarà al consell d’administració de l’EMU previst per demà dijous, que amb tota probabilitat s’aprovarà. No obstant, en el cas que aquesta proposta fos rebutjada, l’Empresa Municipal d’Urbanisme entraria en preconcurs de creditors. El govern va eludir explicar ahir els detalls del refinançament fins al dia del consell d’administració.

Proposta de tarifes per utilitzar el recinte de l’antiga Hípica els períodes en què no hi ha firetes

D’altra banda, l’EMU presentarà una proposta de tarifes per a l’ús del recinte de l’antiga Hípica, a Cappont, durant els períodes en els quals no estarà ocupat per les firetes. La idea és oferir el recinte, previ pagament d’una tarifa per a la celebració d’esdeveniments o espectacles, o per a la instal·lació d’un circ, per exemple.

Comparteix

També t'interessarà