Actel avança la campanya amb fruita forana i formació de mà d'obra

REDACCIÓ
Publicat: 
22-05-2018
Actualitzat: 22-05-2018 11:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Actel avança la campanya amb fruita forana i formació de mà d'obra

ActelGrup ha iniciat la campanya de la fruita de pinyol amb un mes d’antelació, manipulant producció primerenca d’empreses amb les quals han arribat a firmar aliances d’Extremadura i Andalusia, que complementarà la que es produeix a Lleida fins que aquesta comenci a recollir-se.

D’aquesta manera, “mata dos ocells d’un tret”, ja que si d’una banda pot oferir fruita als clients durant una finestra de temps més àmplia fins que arribi la plena producció de la collita de la província de Lleida, aquest inici primerenc de la manipulació de fruita dóna peu també a la formació de la mà d’obra.

Així, segons David Montagut, director de negoci de fruita a ActelGrup, “podem contactar amb els nostres clients abans, obrint els canals de comercialització per arribar en un moment òptim de cara a la campanya plena”.

Va matisar que es tracta de quantitats limitades, de l’ordre dels dos milions de quilos que han de passar tots els controls de qualitat i amb les mateixes garanties que la fruita produïda a Lleida pels socis d’ActelGrup. A més, s’aconsegueix rendibilitzar més les instal·lacions, que en una campanya normal en aquests moments s’estaria treballant només amb pera i poma de l’estoc que queda a les cambres frigorífiques.

D’altra banda, s’aconsegueix formar abans els empleats encarregats de la manipulació i es crea una plantilla més estable. En aquest sentit, Teresa Teixiné, directora de qualitat i recursos Humans d’ActelGrup, va explicar que fora de campanya s’ofereix formació contínua als treballadors tant en seguretat i higiene, com del maneig de la fruita però també es dóna continuïtat a una plantilla de temporada que comença al maig però que esperen que acabin el mes d’octubre. “La formació prèvia és important però també la que es fa al llarg de la campanya, ja que cal tenir en compte que durant tot l’any la plantilla ronda el centenar de persones però durant la campanya pot arribar a superar les 1.200”, va explicar Teixiné, i a l’avançar la campanya es dóna estabilitat als treballadors i a la central se li assegura un personal més ben qualificat.

Comparteix

També t'interessarà