Activitats a la Noguera pel Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI+

REDACCIÓ
27-06-2022
  • Activitats a la Noguera pel Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI+
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de la Noguera

Amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament LGBTI+, 28 de juny, el Consell Comarcal de la Noguera, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI, ha organitzat diferents activitats per visibilitzar el seu compromís amb la diversitat i la llibertat de ser i d’estimar, com també donar suport al col·lectiu LGTBI+ en les seves reivindicacions.  

La primera activitat serà el muntatge del “Fotoreclam: la Noguera amb Orgull”, davant del qual tothom qui vulgui compartir el seu compromís amb el col·lectiu LGBTI+ es podrà fer una foto i publicar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #lanogueraamborgull.

El fotoreclam s’instal·larà durant la setmana a diferents municipis de la comarca:

  • Dimarts 28 de juny, a Ponts, de les 11.30 a les 13.00 hores, davant de l'Ajuntament
  • Dimecres 29 de juny, a Artesa de Segre,  de les 11.30 a 13.00 hores,  davant de l'Ajuntament
  • Dijous 30 de juny, a Balaguer, de les 11.30 a les 13.00 h, al passeig de l’Estació, cruïlla Doctor Fleming.  

El dia 14 de juliol, s’ha programat l’activitat “El camí cap a la diversitat”, a càrrec de Mahmoud Assy, que es farà en dos formats diferents.

Un consistirà en una sessió de formació adreçada al personal tècnic del Consell Comarcal i d'altres administracions i entitats de la Noguera, i l’altre serà una conferència adreçada a la ciutadania de la Noguera amb l'objectiu de fomentar una mirada més inclusiva cap a la diversitat social.

Mahmoud Assy és consultor de DEI (Diversitat, Equitat i Inclusió), formador intercultural, conferenciant i activista dels drets humans. En paraules seves, “Aporto la baula que falta quan es tracta de la inclusió de grups infrarepresentats a Espanya. Haver estat exclòs durant anys per ser refugiat, "maricó" i "moro" m'ha permès comprendre i analitzar els patrons sistèmics que deixen fora de les taules de decisió tants grups demogràfics. La meva missió personal és potenciar agents de canvi per a transformar les estructures sistèmiques que bloquegen aquest canvi".

Des del Consell Comarcal de la Noguera es manté el compromís de seguir treballant en les polítiques d'igualtat i LGTBI, com a eina de transformació social cap a la plena igualtat per tal de fer valdre els drets LGTBI i lluitant contra qualsevol forma de masclisme, de discriminació i violència que suposa l'LGTBIfòbia en totes les seves formes.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?