Acudam de Mollerussa llança un SOS

REDACCIÓ
14-02-2019
  • Acudam de Mollerussa llança un SOS

L’associació Acudam de Mollerusa, entitat que aglutina el 10 per cent dels treballadors dels Centres Especials de Treball a la província de Lleida, amb 64 persones amb discapacitat intel·lectual empleades, i amb més de 44 anys de trajectòria al sector, va llançar ahir un missatge de socors al veure’s en una situació límit a causa de la pujada del Salari Mínim Interprofesional (SMI) fins als 900 euros que va entrar en vigor el mes de gener passat i que provoca serioses dificultats entre aquestes entitats per poder pagar les nòmines als treballadors.

Segons el gerent i portaveu de la Federació Allem, Jordi Morillas, “la situació actual posa en perill l’estabilitat de 144 persones relacionades amb Acudam, entre treballadors i familiars”. A més a més, Morillas va voler recalcar també que les empreses del sector necessiten una inversió de 28 milions d’euros més a l’any en matèria de subvencions per finançar un 75 per cent de les nòmines de forma temporal, ja que la subvenció fixada per llei actualment és d’un 50 per cent. I és que la pujada de l’SMI suposa per a les entitats un impacte total d’1,5 milions d’euros anuals. És per tots aquests motius que després de mobilitzar més de 1.000 persones el 31 de gener passat a Lleida, les entitats que treballen amb discapacitats intel·lectuals preveuen dur a terme una gran manifestació d’àmbit català dijous que ve, 28 de febrer, al davant del Departament de Treball a Barcelona.

Les entitats reclamaran a l’administració que implementi de forma immediata un pla de xoc que els permeti sobreviure gràcies a l’augment dels ajuts i la creació d’un nou model que garanteixi el dret al treball de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb dificultats especials.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next