Acudam detecta 4 casos de covid-19 entre les treballadores

REDACCIÓ
03-06-2020
  • Acudam Mollerussa

El passat dijous 28 de maig, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va realitzar als Serveis d’Habitatge de l’ACUDAM tests PCR a totes les persones residents i treballadores. Com a resultat s’ha confirmat un cas positiu vinculat a una treballadora i vuit resultats no concloents els tests de les quals s’han de tornar a repetir. Aquest dilluns 1 de juny, l'entitat va realitzar tests serològics ràpids a tota la plantilla del Centre Especial de Treball, que van donar negatiu.

Ara com ara, ACUDAM ha detectat un total de 4 casos positius, tots de treballadores. El primer cas de positiu va ser comunicat el passat 25 de maig; el segon i el tercer cas van ser detectats la setmana posterior i també vinculats al Centre Especial de Treball, en fer la traçabilitat del primer cas; el quart cas ha estat el positiu d’Habitatges. Les quatre persones estan en aïllament des del primer moment en el seu domicili, estan bé de salut (dues d’elles són asimptomàtiques) i segueixen les pautes mèdiques establertes per Salut. Tan aviat estiguin recuperades i compleixin els requisits establerts pels protocols de l’ACUDAM, es reincorporaran al seu lloc de treball.

Des de l'ACUDAM expliquen que aquests quatre positius s’han detectat gràcies als protocols i mesures de prevenció que ha posat en funcionament l’entitat. De fet, des de l’inici de la crisi han implementat, i en alguns casos reforçat, les normes, protocols i mesures preventives de salut, seguretat i higiene, establertes pel Departament de Salut, pel Ministeri de Sanitat i per l’àrea de prevenció, salut, higiene en el treball i riscos laborals, en tots els serveis i seccions de l’entitat. Aquests tenen com a finalitat detectar, contenir i evitar el contagi i posterior propagació de la covid-19 en l’organització i vetllar pel benestar i la qualitat de vida de totes les persones que formen part de la família ACUDAM, tant les persones assistides com les persones treballadores.

En aquest sentit, l'entitat remacra que estan en permanent contacte amb les diferents autoritats sanitàries i treballant estretament amb elles, i agraeix el seu ajut, col·laboració i assessorament. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta