Adéu a la cua

11-01-2016
Actualitzat: 11-01-2016 9:56
  • Adéu a la cua

Quan menys s’ho esperava, l’Actel Força Lleida va trencar la mala ratxa i va deixar de ser cuer de la LEB Or. Ahir, en una ostentació de brega i de concentració durant els 40 minuts, l’equip lleidatà va superar el Palma a Son Moix (65-71) i va demostrar que no es mereix tancar la classificació. Mereixia una victòria així, que fa que es vegi amb uns altres ulls el pròxim partit al Barris Nord davant el Burgos. Ja no amb la soga al coll, sinó com una oportunitat de seguir cap amunt.

L’Actel va protagonitzar una gran arrancada en defensa, en especial sobre el seu home més perillós, Richi Guillén, que Gerun es va encarregar d’anul·lar durant els primers minuts. A més, el joc combinatiu, intentant buscar sempre el tir alliberat, va donar bons fruits a l’equip que dirigeix Prado, que després d’una cistella de Marshall es va situar 7 a dalt amb tot just quatre minuts disputats (3-10). Tanmateix, els de taronja no aconseguien desenganxar-se del Palma en el marcador, ja que els balears estaven especialment encertats des de més enllà de la línia de 6,75 metres. I la segona personal de Gerun no permetia gaire més duresa sota els cèrcols.

Tot i així, els lleidatans van aconseguir una màxima de 8 punts poc abans del final del primer quart (12-20), abans que Uriz, especialment inspirat, tanqués el primer parcial amb quatre punts (16-20).

Una cistella de Sabonis va obrir el segon parcial i semblava presagiar la primera davallada dels de Prado, però Jorge García, amb el primer triple, es va encarregar que l’Actel Lleida continués manant en el marcador. De fet, els llançaments exteriors que no van entrar en el primer quart van començar a fer-ho i el conjunt lleidatà va aconseguir rondar sempre els 7 punts de diferència. Però el Palma també seguia molt encertat, especialment Feliu, que ajustava el marcador una vegada i una altra. Un dos més un de Sevillano, el millor dels de taronja en aquest acte, va tancar la primera meitat (34-40). Dels millors minuts per a un Actel Lleida necessitat i que continuava tenint problemes per defensar el llançament exterior (7 els triples de l’equip balear durant aquests 20 minuts).

Un altre triple d’Uriz posava dels nervis la banqueta lleidatana, però va ser llavors quan Josep Pérez va tenir els seus millors minuts en la direcció de l’equip i també en l’apartat anotador. El base i una esmaixada de Marshall van fer que l’Actel aconseguís renovar la màxima diferència fins als 9 punts (37-46). Tanmateix, Gerun, que continuava complint en la seua tasca d’assecar Guillén, va haver d’anar-se’n a la banqueta i el pivot del Palma es va sentir molt més còmode i va començar a anotar amb facilitat, evitant que els lleidatans se n’anessin en el lluminós. Quatre punts consecutius de Feliu van tornar a ajustar el marcador (47-50), però Sutina, malgrat el seu procés febril, i Josep Pérez, amb un triple, van ser providencials perquè l’Actel entrés en els últims deu minuts amb un avantatge de 6 punts (53-59) i tota la il·lusió del món per donar la sorpresa.

Els col·legiats, que fins llavors no havien estat decisius, van estar a punt de carregar-se el partit en l’arrancada de l’últim quart. En especial Carpallo, que no n’encertava ni una i va assenyalar una antiesportiva a Marshall que va donar vida al Palma. Tanmateix, va aparèixer de nou Josep Pérez amb un altre dels seus triples espectaculars per renovar la màxima de 9 (55-64). El Palma estava decidit a no deixar que els lleidatans s’emportessin la victòria de Son Moix quan estava en joc la segona posició de la Lliga i Guillén va aparèixer com el líder que és per provocar que Prado hagués de demanar temps a 4:30 del final i 59-64 al marcador. Eren els moments decisius del matx.

Un triple de Feliu, entossudit a acabar amb el seu exequip, encara va ajustar més la situació (62-66). Però l’Actel Lleida estava ahir en un estat de concentració màxima i va fer que el Palma notés els nervis de veure’s perdent a casa davant el cuer de la categoria. D’aquesta forma, l’equip balear va enviar massa vegades els lleidatans a la línia de tirs lliures i ahir els de Prado estaven especialment encertats.

Alzamora va ser l’encarregat de tancar la victòria de l’Actel Lleida des de la línia de lliures, mentre que el Palma intentava a la desesperada atansar-se en el marcador a força de llançaments de tres punts. Al final, un 65-71 que va fer justícia pel que es va veure sobre la pista i que dóna esperances a un Actel Lleida que deixa la cua de la LEB Or i surt del descens.