Adif invertirà 25.000 euros en cinc estacions per vandalisme

M.C./H.C.
21-03-2018
  • Adif invertirà 25.000 euros en cinc estacions per vandalisme

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) té previst invertir aquest any uns 25.000 euros en cinc estacions de la línia de Manresa per reparar els desperfectes ocasionats per actes de vandalisme. L’entitat actuarà a les estacions de Bellpuig, Cervera, Mollerussa i Bell-lloc i al baixador d’Anglesola.

El desperfecte més visible en aquestes instal·lacions són els grafitis no autoritzats, encara que se’ls sumen nombrosos danys en vidres, fanals o forrellats i fins i tot algun rellotge. Aquest és el cas de l’estació de Tàrrega, que des de fa uns dies està tancada a la tarda (fora de l’horari del personal) per evitar danys majors després de diversos atacs al mobiliari. Una de les partides més importants aquest 2018 és la que es destinarà a l’estació de trens de Bellpuig, amb 5.600 euros. Fonts de l’ens gestor van assenyalar que l’any passat es van invertir uns 12.000 euros a reparar danys a les estacions de Cervera, Tàrrega i Mollerussa.

Val a recordar que només tres estacions del tram lleidatà de la línia de Manresa donen servei amb personal. Es tracta de les estacions de Cervera, Tàrrega i Bell-lloc. En el primer cas, està oberta de les 6 del matí a les 22 hores de dilluns a diumenge. La de Tàrrega dóna servei de dilluns a divendres laborals de 6 a 14 hores i Bell-lloc ho fa de les 6.15 a les 22.25 hores de dilluns a divendres no festius i dissabtes, diumenges i festius de 7 a 22.30 hores. La resta d’estacions de la línia no disposen de personal, encara que en algun cas les instal·lacions poden estar obertes en consideració als passatgers. Era el cas de Tàrrega fins fa uns dies. Adif i els ajuntaments han buscat acords en els últims anys per donar una sortida a aquests immobles però amb un èxit escàs. La capital de l’Urgell estaria provant de negociar opcions d’obertura a la tarda.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next