Afroblue celebra vint anys amb un CD gravat a la sala Jamboree

X. SANTESMASSES
10-10-2019
  • Afroblue celebra vint anys amb un CD gravat a la sala Jamboree

Afroblue, la formació de jazz de la qual forma part el percussionista de Guissona Ricard Grau, compleix aquest any el vintè aniversari. Per celebrar-ho, el grup va protagonitzar dijous de la setmana passada dos concerts a la sala Jamboree de Barcelona. Ricard Grau va avançar que d’aquestes actuacions, en sortirà el setè disc de la banda. Al CD es podrà escoltar un repàs de temes de tota la seua trajectòria. L’emblemàtica sala de la plaça Reial de Barcelona es va omplir per poder gaudir del concert i de l’enregistrament en directe. Al llarg de la seua carrera, Afroblue ha fet més de 300 actuacions als millors festivals i sales de jazz d’Espanya, amb bones crítiques de la premsa i acceptació del públic. En aquestes dos dècades ha editat sis discos, sempre amb la discogràfica de Lleida Quadrant Records. Està previst que el nou CD vegi la llum al gener i ja estan concretant concerts de presentació en festivals i sales de Barcelona, Terrassa, Madrid, Lleida, Guissona, Saragossa, Figueres, Concabella i Sòria.

Afroblue va nàixer amb el trio format pel bateria de Guissona Ricard Grau, el baixista de Terrassa Pepo Domènech i el pianista de Figueres Xavi Algans, que es van conèixer al Taller de Músics de Barcelona.

Poc després s’hi van sumar els dos saxofonistes, Xavier Figuerola (tenor) i Gabriel Amargant (alt). Ricard Grau, director de l’Escola de Música de Guissona i professor al Conservatori de Cervera, va formar part també de l’orquestra Genuïna als anys noranta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta