Afrucat demana que no s'aturi el subministrament de materials per a la indústria fructícola

ACN
Publicat: 
17-03-2020
Actualitzat: 17-03-2020 10:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Afrucat fa una comanda a la Xina dels Equips de Protecció Individual per a les centrals fruiteres catalanes

L'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) ha adreçat per carta als governs català i espanyol la preocupació i el neguit que en els darrers dies està tenint el sector fruiter català davant d'una possible restricció al trànsit de mercaderies. El sector inicia ara un període clau per assegurar les pròximes collites i necessita fer tractaments fitosanitaris bàsics al camp per protegir-les de les malalties i les plagues habituals. És per això que els diferents materials i mètodes de defensa sanitària esdevenen imprescindibles. Així mateix, les centrals fructícoles de Catalunya han incrementat en els darrers dies entre un 75 i un 150% la seva activitat i per això calen materials d'envàs i serveis tècnics que han d'arribar.
Pel que fa a les mascaretes, Afrucat ha detectat una restricció per part dels proveïdors que afirmen tenir-les reservades per al govern espanyol.

El president d'Afrucat, Francesc Torres, ha recordat que segons el mateix govern "l'alimentació de la població s'ha establert com un element bàsic a preservar en la situació d'estat d'alarma, garantint-ne el seu subministrament" i trasllada a les autoritats la necessitat de que es vetlli en les properes decisions per la lliure circulació i el subministrament de productes, matèries primeres i materials bàsics per al camp i per a la indústria fructícola a fi efecte de poder produir i subministrar fruita segons la demanda del mercat i poder treballar per garantir la propera collita en òptimes condicions.

El coronavirus comporta la flexibilització del control en el procediment documental a les duanes decretada pel ministeri, que permet fer els controls documentals a distància a fi efecte de protegir el personal inspector i de no paralitzar les exportacions. D'altra banda, s'ha obert una línia de préstecs a través de l'Institut Català de Finances (IFC) amb diverses condicions a tenir en compte.

Comparteix

També t'interessarà