Agramunt exhibeix l'obra de Trepat a París el 1951

SEGREcom
Publicat: 
21-04-2014
Actualitzat: 09-08-2022 9:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Agramunt exhibeix l'obra de Trepat a París el 1951

El nou Espai Lluís Trepat de la Fundació Viladot a Agramunt inaugurarà el pròxim 27 d'abril a les 12.00 hores una exposició dedicada al viatge que va realitzar l'artista de Tàrrega a París el 1951 i que va ser fonamental en el canvi experimentat en el seu estil artístic. El 1951, després de l'èxit que havia obtingut llavors amb la sèrie de retrats de gitanos, el pintor Lluís Trepat, que llavors tenia 26 anys, va abandonar l'empresa familiar i va decidir viatjar a París. Va residir al Col·legi d'Espanya de la ciutat universitària parisenca i va freqüentar les tertúlies dels joves pintors barcelonins establerts a la capital francesa. També va participar en diverses exposicions i va assistir com a alumne a l'Acadèmia de la Gran Chaumière. El 1952 es va traslladar a Holanda, on va exposar els seus gitanos en galeries d'Amsterdam i Rotterdam.

 

El canvi d'estil

Però com a conseqüència de la influència que va rebre de l'ambient artístic de París i també dels seus amics artistes, Trepat va canviar de manera de pintar, abandonant els seus retrats de gitanos i passant a assajar una forma postcubista amb una paleta de colors més clars i lluminosos, la quala es va deixar notar sobretot després de la seua tornada a Lleida el 1953.

Aquesta és la referència històrica que apareix en totes les biografies del pintor de Tàrrega. Per això, l'exposició Trepat. París 1951-1952 a la Fundació Viladot pretén ara aturar la mirada en aquests anys per contemplar amb més exactitud l'obra feta a París i les influències rebudes dels artistes de l'escola parisenca.

L'objectiu de la mostra serà presentar un conjunt significatiu de pintures d'aquelles dates i acompanyar-les d'obra gràfica original d'artistes com Picasso, Matisse, Braque, Derain, Miró, Giacometti o Leger, i també de documents d'aquells anys, com l'edició original de llibres de Sartre i Paul Eluard o de la revista Cahiers d' Art, que reunia les manifestacions artístiques importants que Trepat va viure i va visitar a París. L'exposició també s'acompanyarà d'imatges fotogràfiques de Ton Sirera.

postcubisme

Després de l'estada a París, Lluís Trepat va canviar els retrats de gitanos per un estil postcubista

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà