Agramunt ja té nova alcaldessa, que allarga la mà a l'oposició

REDACCIÓ
23-05-2020
  • Fernàndez alcaldessa Agramunt ple edils al Casal Agramuntí

Sílvia Fernàndez va ser elegida ahir la primera alcaldessa d’Agramunt en un ple extraordinari que es va celebrar al Casal Agramuntí amb quatre edils connectats via telemàtica des de casa per garantir la distància de seguretat. Fernàndez, que substitueix Bernat Solé després de ser nomenat conseller d’Exteriors, va oferir un parlament molt personal ple d’agraïments, en especial a Solé, al regidor Xavier Secanell i a la família. Per a la primera alcaldessa d’Agramunt, la principal prioritat serà “el benestar de les persones”. Fernàndez va destacar la importància de tot l’equip de govern i la necessitat de treballar “des del consens i la transversalitat”, com han fet en els últims mandats. També va allargar la mà a l’oposició per “construir des del diàleg”. En aquest sentit, Fernàndez va ser investida alcaldessa amb nou vots a favor d’Acord Esquerra i quatre abstencions de Junts per Catalunya. La de Fernàndez va ser l’única candidatura a l’alcaldia després de retirar-se la d’Antonio Farré, portaveu de l’oposició.

A la sessió plenària van assistir una vintena de persones, assegudes mantenint la distància i amb mascaretes. Entre aquests hi havia l’antecessor, el conseller Solé, que va ser el primer a felicitar la nova alcaldessa de la capital de la Ribera del Sió amb una simbòlica abraçada. Després d’una foto de família amb tots els edils a la sala, Fernández es va fotografiar amb els exacaldes presents entre els quals hi havia, a més del conseller d’Exteriors, Ramon Muixí i Josep Maria Fernández (aquest últim també és regidor en l’actualitat per Junts per Catalunya). El ple es va poder seguir via telemàtica a través del canal de YouTube de l’ajuntament d’Agramunt.

Tercer relleu a l’alcaldia d’un municipi de Lleida en un any

L’elecció de Fernàndez com a alcaldessa d’Agramunt suposa el tercer relleu en una alcaldia lleidatana en un any. A Maldà va ser mitjançant una moció de censura la setmana passada, que va cessar Josep Batlle (JxCat) i va posar al seu lloc la republicana Anna Salla. A Bellaguarda, Olegari Alberich ocupa el càrrec des del febrer al retirar-se Jaume Masip, els dos de JxCat. D’altra banda, una altra censura va fer president del consell del Pallars Sobirà Carles Isus en substitució de Gerard Sabarich el 2019.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?