Agramunt recuperarà els seus gegants centenaris rei de Tremissèn i Delfina

REDACCIÓ
12-01-2019
  • Agramunt recuperarà els seus gegants centenaris rei de Tremissèn i Delfina

Agramunt recuperarà els seus antics gegants, coneguts com el rei de Tremissèn i Delfina. Es tracta de dos figures que apareixen datades a començaments del segle XX, concretament el 1908 en un gravat del Costumari Català de Joan Amades, si bé se’ls va perdre la pista entre el 1910 i el 1920 del segle passat, segons explica el president de l’associació TradiSió, Joan Pedrós, entitat impulsora de la seua recuperació al costat de l’ajuntament.

Una de les figures serà finançada per aquesta entitat local, que ha aconseguit recaptar 4.185 euros a través d’una campanya de micromecenaje que ha aconseguit 50 aportacions, mentre que l’altra anirà a càrrec de l’ajuntament, que ha consignat una partida de 7.000 euros en el pressupost del 2019. L’alcalde, Bernat Solé, va destacar que l’ajuntament aposta per “preservar i impulsar els elements de la cultura popular”. Les dos figures seran construïdes per Carles Teixidó, de Bellpuig.

És previst estrenar el rei de Tremissèn l’1 de juny vinent coincidint amb la celebració de la quarta Mostra de Gegants d’Agramunt i Delfina, a la festa major del setembre. En els últims anys, Agramunt ha vist incrementar els seus elements cultural gràcies en part a la tasca de l’associació TradiSió, creada el 2001.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta