Agricultura autoritza caçar conills en 59 vedats de sis comarques per reduir danys al camp

X. RODRÍGUEZ
Publicat: 
15-11-2018
Actualitzat: 15-11-2018 10:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Agricultura autoritza caçar conills en 59 vedats de sis comarques per reduir danys al camp

La conselleria d’Agricultura declararà l’emergència cinegètica pels danys en l’agricultura del conill en 59 vedats de les sis comarques del pla després de la prova pilot que es va posar en marxa a començaments d’aquest any al Segrià. Així els va anunciar ahir el director dels serveis territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, que va assegurar que la població d’aquesta espècie s’ha reduït. En aquest sentit, s’ha passat dels 138 exemplars per quilòmetre quadrat de fa just un any a 86, una xifra que suposa una disminució del 37% al Segrià, mentre que al Pla d’Urgell (on, segons fonts de la conselleria, s’han dut a terme batudes autoritzades per casos concrets de danys d’aquesta espècie) s’ha reduït un 30%.

No obstant, la densitat de conills continua superant els cinquanta exemplars per quilòmetre quadrat que marca la legislació per declarar l’emergència, per la qual cosa De Noguera es va mostrar “moderadament satisfet” pels resultats.

Així mateix, va apuntar que s’haurà de “continuar treballant i insistint per aconseguir reduir la densitat de la població de conills a les comarques del pla”. En total, ara s’actuarà en 59 vedats de caça del Segrià, Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra i Noguera, cosa que representa una superfície total de 98.600 hectàrees.

Entre les mesures que s’aplicaran es troba la prohibició de repoblar conills i de caçar guineus, malgrat que aquesta espècie no abunda al pla de Lleida. També preveuen continuar amb les batudes de caça nocturnes dels Agents Rurals i han adquirit un segon vehicle, que els permetrà “fer el doble de feina i que puguin sortir també tot l’any i durant els períodes de caça”.

 

Comparteix

També t'interessarà