Agricultura sondeja suports per arrancar fruiters

REDACCIÓ
28-12-2018
  • Agricultura sondeja suports per arrancar fruiters

La conselleria d’Agricultura està sondejant els agricultors per conèixer la seua disposició o no a adherir-se al pla d’arrancada de fruiters de pinyol que negocia amb el ministeri. A l’última taula sectorial de la fruita, el departament que dirigeix Teresa Jordà va anunciar la tramesa d’una sèrie de cartes als productors que estan inscrits en el Registre de la Fruita. El missatge apunta que el ministeri vol tenir un nivell d’efectivitat garantit per tancar un acord sobre l’arrancada, que seria finançada per les dos administracions. És a dir, Madrid vol que es quantifiqui que hi haurà prou productors i hectàrees que s’acullin a la mesura.

Per aquest motiu, la conselleria s’adreça als pagesos perquè indiquin si estarien disposats a afegir-se a l’arrancada subvencionada. En cas afirmatiu, vol conèixer la superfície i les varietats que estaria disposat a arrancar. La conselleria voldria tenir les respostes el proper 18 de gener per agilitzar negociacions i posada en marxa de la mesura.

La Generalitat recorda que el seu pla preveu una indemnització de 5.000 euros per hectàrea arrencada, amb una superfície màxima de tres hectàrees per titular d’explotació. Com a contrapartida, l’agricultor es compromet a no plantar arbres de préssec, nectarina ni paraguaià en quatre any a partir de l’accés a l’ajuda. El període per fer efectiva l’arrancada s’anuncia en els anys 2019 i 2020.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta