Aitona congela impostos i taxes per al 2023

REDACCIÓ
Publicat: 
22-11-2022
Actualitzat: 22-11-2022 9:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aitona congela impostos i taxes per al 2023
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Ajuntament d'Aitona)

El Ple de l’Ajuntament d’Aitona ha donat llum verda a les noves Ordenances Fiscals Reguladores dels Tributs Municipals per al 2023. En línies generals, les ordenances aprovades segueixen una línia continuista respecte el curs actual i el gruix principal d’impostos i taxes queden congelats.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor que “l’Ajuntament d’Aitona té unes finances plenament sanejades fruit de la tasca ingent i de primer nivell que s’ha fet al llarg dels darrers anys. I això no només ens permet reduir la pressió fiscal dels nostres veïns i veïnes, sinó també executar tots aquells projectes i inversions que són necessàries pel municipi”.

Amb tot, les ordenances per al curs vinent presenten tres grans novetats: primer, la taxa de gestió de residus, que retorna als 44,50€ per persona. Segon, l’aplicació de noves exempcions fiscals en l’Ordenança reguladora de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM):

  • Exempcions als vehicles matriculats a nom de persones amb mobilitat reduïda i per al seu ús exclusiu.
  • S’estableix una bonificació del 100% de la quota als vehicles que tinguin una antiguitat mínima de 25 anys comptats a partir de la data de fabricació.
  • Bonificació en funció de la classe de carburant o les característiques del motor i la seva incidència amb el medi ambient: els vehicles classificats com a zero emissions gaudiran d’una bonificació del 75%; i els vehicles classificats com a ECO, d’una bonificació del 30%.

Finalment, també s’estableix una nova bonificació en l’Ordenança de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres:

  • Bonificació del 50% a favor de les construccions, instal·lacions o obres que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar
Comparteix

També t'interessarà