Aitona tanca la campanya de floració amb gairebé 20.000 visitants tot i la suspensió pel coronavirus

ACN
15-03-2020
  • Aitona tanca la campanya de floració amb gairebé 20.000 visitants tot i la suspensió pel coronavirus
  • Aitona tanca la campanya de floració amb gairebé 20.000 visitants tot i la suspensió pel coronavirus
  • Aitona tanca la campanya de floració amb gairebé 20.000 visitants tot i la suspensió pel coronavirus

Aitona ha donat per acabada la campanya de la floració, després d'haver suspès aquesta setmana totes les activitats i rutes guiades que quedaven de l'edició d'enguany. Tot i la mesura preventiva per evitar la propagació i el contagi del coronavirus, el municipi del Segrià ha tornat a tancar una edició "totalment positiva", segons ha explicat la seva alcaldessa, Rosa Pujol, que en enguany ha destacat l'alt nombre de visitants de països com Canadà, França, Argentina o Japó. A falta de les xifres definitives, Pujol ha dit que s'han quedat a les portes d'arribar als 20.000 visitants però ha remarcat que "tot i que sap greu, la salut dels veïns es el primer". Així mateix, continuarà la prova pilot per apadrinar arbres fruiters.

Rosa Pujol ha assegurat que la campanya de la floració d'enguany ha anat "molt bé", malgrat que l'edició s'hagi hagut de suspendre ja a la seva recta final com a mesura de prevenció del coronavirus. Per aquest motiu, l'alcaldessa ha dit que les altes temperatures del febrer els han beneficiat perquè van fer que tota la campanya s'avancés una setmana, del 2 de març al 27 de febrer.

A nivell de xifres, l'alcaldessa ha dit que "els ha faltat poc per arribar als 20.000 visitants", i s'ha mostrat convençuda que si la campanya hagués continuat fins el proper dimecres 18 de març, tal com estava previst, aquesta xifra "s'hauria superat amb escreix" i s'hauria aconseguit un nou rècord de visitants. "Sap greu però no ens va tremolar el pols a l'hora de suspendre la campanya perquè la salut dels nostres veïns és el primer", ha explicat Pujol.

El cap de setmana amb més visitants va ser el del 7 i el 8 de març quan unes 12.000 persones van visitar el mar de color rosa aitonenc. "Hi havia cua per entrar al municipi, no ho havíem vist mai", ha dit Pujol. D'aquesta edició l'alcaldessa també ha volgut destacar l'alt nombre de visitants vinguts de països com el Japó, Mèxic, Argentina, Canadà o França, la majoria dels quals, ha dit, s'han assabentat de la campanya a través de les xarxes socials. De fet, s'ha mostrat molt satisfeta que, a banda de la promoció que ha dut a terme l'ajuntament, hagin estat els mateixos visitants els que han "promocionat la campanya a través de les seves xarxes socials".

La suspensió precipitada de la campanya, el passat dijous, ha afectat unes 1.500 persones que ja havien reservat les rutes guiades per veure la floració dels presseguers i nectariners d'Aitona. En aquest cas, se'ls hi ha ofert tornar-los els diners, o bé, reservar-los una plaça per la campanya de l'any vinent.

Pel que fa les visites lliures als camps, Pujol ha dit "que no es pot impedir" que la gent els visiti, encara que ha demanat "que no ho facin". Precisament per evitar aquestes visites, aquest dissabte l'ajuntament ha fet marxar els vehicles que hi havia aparcats al recinte d'autocaravanes i ha tancat l'espai per evitar que n'arribin de nous.

El que sí continuarà durant l'any és la prova pilot per apadrinar presseguers i nectariners que el consistori ha posat en marxa enguany. De moment, ja hi ha més d'un centenar de padrins que podran triar entre collir els mateixos la fruita a l'estiu o rebre-la a casa en fresc, i si es vol, una part en conserva. "Quan acabi l'alarma del coronavirus continuarem bombardejant perquè la gent apadrini perquè no es tracta d'una campanya de primavera sinó que és de tot l'any", ha explicat l'alcaldessa d'Aitona, que ha afegit que un dels objectius d'aquesta prova pilot és la desestacionalització del projecte Fruiturisme.

A banda d'Aitona, l'Ajuntament de Seròs (Segrià) també va anunciar aquesta setmana que suspenia totes les activitats i rutes guiades per visitar la floració dels arbres fruiters.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta