Aitona veu com una "invasió" de turistes converteix el poble en la capital del fruiturisme

E.FARNELL
19-03-2018
  • Aitona veu com una "invasió" de turistes converteix el poble en la capital del fruiturisme

La campanya d’aquest any “Un Esclat de Color”, dins del projecte de Fruiturisme d’Aitona per visitar els arbres fruiters florits, ha superat totes les previsions de l’ajuntament. Una invasió de turistes (4.000) va protagonitzar la jornada d’ahir. Als visitants que es podien veure pels carrers i pels camins rurals, arribats de diferents punts de Catalunya, se’ls va afegir un grup de més de 200 japonesos que es van organitzar per anar a Aitona sense reserva prèvia per veure la floració dels arbres. De fet, la iniciativa està inspirada en la tradició nipona i aquesta passada setmana el cònsol del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, també va visitar els camps d’Aitona.

La previsió de l’ajuntament era que al voltant de 7.000 persones participessin durant tot el mes en les visites guiades, però fins ahir ja s’havien comptabilitzat 15.000 persones des de l’inici. La campanya s’allargarà fins dissabte vinent, 24 de març, per la qual cosa el nombre total de visitants podria augmentar. L’any passat es van registrar 5.500 visites.

La iniciativa ha suposat un revulsiu per a l’economia local i de pobles veïns ja que els establiments de serveis i restaurants han vist un augment considerable de la seua activitat. Els veïns van viure ahir una jornada “estranya” al veure els seus carrers plens de turistes i fins i tot la cooperativa de Sant Gaità, que oferia, una vegada acabades les rutes, racions de cassola de tros, també es va veure desbordada. L’alcaldessa, Rosa Pujol, va assegurar que el projecte està ja totalment consolidat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next