Ajudes de 10 milions per als barris de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
21-09-2022
Actualitzat: 20-09-2022 12:13
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ajudes de 10 milions per als barris de Lleida
    Peu de foto: 
    Visita de la consellera Violant Cervera a Igualada

La Generalitat concedirà subvencions per rehabilitar prop d’un miler d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica a onze barris de la ciutat

La ciutat de Lleida rebrà una ajuda de la Generalitat de gairebé deu milions d’euros per rehabilitar habitatges amb l’objectiu de millorar l’estalvi energètic en onze barris diferents. La capital del Segrià és el municipi català que tindrà la subvenció més alta. Així ho recull el nou programa de Barris del Govern, que compta amb els fons Next Generation de la Unió Europea. La inversió d’aquest pla a tot Catalunya ascendeix a 97 milions d’euros i beneficiarà 38 municipis.

El propòsit de les ajudes, gestionades a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, és fomentar l’estalvi energètic als edificis dels barris o àrees, considerats d’actuació prioritària per part dels ajuntaments. El programa també finançarà obres per millorar l’accessibilitat als habitatges, com la instal·lació d’ascensors, i actuacions per evitar la degradació física de l’edifici. Així mateix, inclou actuacions d’urbanització, de reurbanització o de millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i la millora de zones verdes i zones comunitàries.

En aquest sentit, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, assenyala que “aquestes obres repercutiran en una millora de la qualitat de vida de moltes persones i en una major implicació en la vida comunitària, millorant les condicions de vida als barris i contribuint a teixir una societat més inclusiva i més cohesionada”.

Els barris o àrees de la ciutat de Lleida que seran rehabilitats són Ruiz de Alda, la Mariola, Gaspar de Portolà, blocs Juan Carlos, blocs grup del Pla, La Pau, els blocs Landelino Lavilla, grup Voravia i carrer Garraf, Conca de Barberà, Àger, Reus i Sant Joan de Mata. Lleida és l’únic municipi de la província que s’ha presentat a la convocatòria del programa de Barris.

Criteris de subvenció als propietaris d’habitatges

Les subvencions que rebran els propietaris per a la rehabilitació dels habitatges es repartiran en funció de l’estalvi energètic derivat de la reforma. Així, si la reducció del consum és igual o superior al 30%, la subvenció pot arribar fins al 40%, amb un màxim de 8.100 euros per habitatge. En cas que l’estalvi sigui igual o superior al 45%, se subvencionarà fins al 65%, amb un màxim de 14.500 euros per habitatge, i si la reducció del consum és igual o superior al 60%, es podrà subvencionar fins a un 80% de l’obra, amb un màxim de 21.400 euros per habitatge.

Subvencions del 100% en famílies vulnerables

Per tal que les ajudes arribin a totes les llars, la consellera Violant Cervera ha anunciat que “es preveu que hi hagi subvencions de fins al 100% en els casos de famílies vulnerables”. El pla comptarà també amb la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per facilitar la gestió de les actuacions programades.

Ajudes a un centenar de barris de tot el territori català

El programa beneficiarà un centenar de barris de 38 municipis de tot Catalunya. La província de Barcelona rebrà una inversió de 51,76 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges en 20 municipis. Tant l’àrea metropolitana de Barcelona com la capital catalana queden excloses d’aquest programa, ja que es beneficiaran d’altres convocatòries. En el cas de la demarcació de Girona la rehabilitació es promourà a 10 municipis, amb una subvenció de 18,24 milions. I a la província de Tarragona hi haurà actuacions a 7 municipis i la inversió serà de 16,04 milions.

A més dels 97 milions d’euros previstos per la Generalitat en aquest pla, una trentena de consistoris aportaran subvencions complementàries per valor de 8,85 milions d’euros per a la rehabilitació d’edificis.

Comparteix

També t'interessarà