Ajuts de 200 € a comerços d'Arbeca que liquidin les bosses de plàstic

MARÍA MOLINA
11-04-2019
  • Ajuts de 200 € a comerços d'Arbeca que liquidin les bosses de plàstic

L’ajuntament d’Arbeca va aprovar al ple d’aquest mes dos ordenances, una de les quals per regular les subvencions als comerços i productors locals que deixin d’utilitzar bosses de plàstic i dispensin els productes a granel; i una altra per a la rehabilitació de cabanes de volta i construccions de pedra seca similars. Segons l’alcalde, Joan Simó, respecte a la primera les subvencions són de 200 euros per a les botigues que adoptin aquesta mesura i optin per les bosses de paper com una manera de reduir aquests residus.

Pel que fa a la restauració del patrimoni, es concediran subvencions del 95% al permís d’obres i de fins al 30% en la despesa general de restauració de les cabanes de volta, va indicar l’alcalde. Al municipi hi ha comptabilitzades un total de 125 d’aquestes construccions, moltes de les quals centenàries.

D’altra banda, el ple va donar llum verda a l’aprovació definitiva de la imposició de contribucions especials per a les obres de conversió en zona de vianants dels carrers Pregàries i Abadia. El consistori ja ha arribat a un acord amb els veïns del carrer Pregàries per abordar les obres de renovació, que ja han començat i que han comportat aixecar l’actual paviment. Tindran una durada de dos mesos, encara que s’intentarà agilitzar al màxim el procés per evitar molèsties. Després de la reforma urbana, que inclou la renovació de la xarxa de sanejament, passarà a ser per als vianants, i només hi podran accedir els vehicles dels veïns amb garatge a la zona. Aquesta mateixa operació es portarà a terme al carrer Abadia. Aquestes intervencions pretenen millorar el sistema de desaigües i clavegueram que en aquesta zona ha quedat antiquat.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?