Al volant, la teva visió és essencial

REDACCIÓ / ILO Oftalmologia
Publicat: 
20-01-2023
Actualitzat: 03-02-2023 15:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Al volant, la teva visió és essencial
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Segons la DGT, quasi un 80% dels conductors de l’Estat tenen un defecte visual. Els més comuns són la vista cansada, la miopia i l’astigmatisme.

Si tens un vehicle, com ja saps, has de passar la ITV periòdicament per a comprovar si les diferents peces del cotxe funcionen correctament i és segur que el vehicle circuli.

La visió és un aspecte essencial per a la conducció. Igual que el motor, els frens, la direcció del cotxe. De fet, el 90% de la informació que necessitem durant la conducció la rebem a través de la vista. Per tant, les revisions oftalmològiques periòdiques també són molt importants, així ens ho expliquen a LLEIDA.COM des de la clínica ILO Oftalmologia

Ull amb les malalties silencioses

A vegades estem perdent capacitat visual i no ens n’adonem. Les fases inicials del glaucoma, el DMAE, la vista cansada… són imperceptibles per moltes persones. Però en una situació crítica al volant poden ser un factor que posi en perill als conductors. El glaucoma, per exemple, ens fa perdre visió perifèrica, que és clau per als reflexos.

D’altra banda, algú que té la síndrome de l’ull sec, pot sentir molèsties a l’ull durant la conducció provocades, per exemple, per l’aire condicionat, amb el perill de provocar una distracció al volant.

Consells per millorar la visió al volant

  • Protegeix-te del sol: tingues sempre a mà ulleres de sol al teu vehicle per posar-te-les quan les necessitis. La llum solar intensa provoca fatiga visual, a més de reduir la visió, sobretot si tenim els raigs solars de cara.
  • Si tens miopia, astigmatisme o algun defecte refractiu, comprova la correcció òptica cada any, i també l’estat de les teves ulleres i lents de contacte.
  • Si ets sensible als enlluernaments, valora tenir un filtre antireflectant a les teves ulleres, sobretot si condueixes de nit.
  • Recorda que la millor manera de millorar la percepció visual al conduir és reduir la velocitat.
Comparteix

També t'interessarà