Alba Minguella, o com trencar tradicions en un vestit de núvia

LLEIDACOM/ Griselda Mas
12-10-2018
  • Alba Minguella, o com trencar tradicions en un vestit de núvia

Ni cua de sirena, ni can-can, ni vel. A l'Alba Minguella li dónes unes tisores, un parell de teles i una figura femenina i acaba confeccionant vestits de núvia de proximitat, personalitzats i poc tradicionals. Aquesta noia de Vilagrassa trenca tradicions creant vestits curts, de dues peces i més. Una molt bona opció si no vols donar el "Sí, vull" per l'església i vols deixar en el passat els típics vestits per aquesta ocasió. 

"Dissenyar m'ha agradat des de ben petita. Quan vaig dir a casa que volia ser dissenyadora es van quedar estranyats, ja que no és un ofici típic, per dir-ho així.", comenta l'Alba. En aquell moment, va començar a estudiar Enginyeria Mecànica i li va agradar tant que només va durar un any. Un cop va deixar-ho, va decidir anar a Barcelona i estudiar Disseny de moda i patronatge i després de passar per una empresa de disseny i producció internacional de peces d'abric, va acabar parant en una de vestits de núvia, on va descobrir que aquell seria el seu sector preferit dins la moda. 

"Fent vestits de núvia tens molta pressió però, alhora hi ha molta il·lusió i creativitat, ja que puc confeccionar-los amb molta varietat de teles", explica la dissenyadora. I és que l'Alba els fa a mida, molt personalitzats i des de zero. Assegura que és "molt divertit" i que les noies que venen al seu taller, l'Atelier, "busquen alguna cosa diferent". 

La seva línia de vestits és senzilla, amb teixits de molta caiguda i fluids, per tal de respectar la figura de la dona. També li agrada la blonda, que ho troba molt romàntic, i utilitza molt el crepé. "No faig servir can-cans ni vel, com tampoc faig vestits amb cua de sirena. També evito les cotilles, que oprimeixen molt.", comenta la dissenyadora. 

"Els vestits de dues peces són molt frescos, còmodes i sexys. Són molt moderns i atrevits. També en faig amb l'esquena descoberta, de curts i vestits de jersei i pantaló, que no són tan de princesa. Tot lo que sigui anti-núvia, m'encanta", afirma l'Alba. I com us podreu imaginar, la majoria de noies que es volen casar i que visiten a l'Alba no ho fan per l'església. Tot i això, no vol dir que no confeccioni jaquetes per les cerimònies més modestes. "Hi ha noies que m'han vingut i es casaven per segona vegada i al final van decidir fer-ho en vestit curt. O alguna parella de dues noies que no volien casar-se amb vestit llarg i vaig confeccionar-los de dues peces, de jersei i pantaló", explica.

Per cert! El primer consell que dóna aquesta dissenyadora a les núvies és que s'arrisquin en tot: amb el vestit, les sabates, el maquillatge i el pentinat. Res de llavis color rosa pal, sinó vermells! També has de saber que si vas de boda, l'Alba també fa vestits per a madrines d'honor i convidades.

Fa 4 anys i pico que l'Alba va obrir l'Atelier, el taller on treballa i que es troba a la Plaça Major de Tàrrega. Diu que normalment el procés de crear el vestit i tota la pesca dura uns 7 mesos, encara que ha tingut algun cas de fer-ho en 1 mes! "La majoria de núvies em contacten per Instagram. A partir d'aquí, venen al taller i comença un procés molt familiar i pràctic on, en cada prova, anem adaptant el vestit i mirem que l'estilisme en general quedi perfecte", comenta. L'Alba també assegura que amb aquesta relació de confiança amb les seves clientes n'ha acabat sorgint un vincle d'amistat que la porta a fer cafès amb elles. "Cada núvia és un món però, és genial que dipositin la seva confiança en tu per a una ocasió tan especial com el dia de la seva boda", explica la dissenyadora. 

FOTO: In Focus Studio
FOTO: In Focus Studio

Voleu saber on podreu veure l'estil de vestits que fa l'Alba? Doncs a la propera fira D'Nuvis, on s'hi sent com a casa des de fa uns quants anys!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?