Alba - Santo Domingo (República Dominicana): "Em vaig plantejar quedar-me a passar el curs. Més tard em vaig adonar que ara la meva vida està a Santo Domingo"

REDACCIÓ | Laura Gómez
04-09-2020
  • Alba - Santo Domingo (República Dominicana): "Em vaig plantejar quedar-me a passar el curs. Més tard em vaig adonar que ara la meva vida està a Santo Domingo"

Tens plans per aquests dies de vacances?

Una ruta en furgoneta per la zona de Castelló. Hem buscat un pla on nosaltres poguéssim sentir-nos còmodes en tot moment.

Has hagut de canviar o cancel·lar alguna reserva, algun pla amb amics/parella per la situació de rebrots?

Afortunadament no. No obstant això, sí que vaig haver de dir que no a algun sopar després de la meva arribada de Santo Domingo, per tal de fer els quinze dies de confinament preventiu per si hi hagués hagut algun contagi en el trajecte de tornada.

Penses que les vacances es poden planejar igualment seguint les mesures de seguretat, malgrat tota la situació?

Crec que sí. La meva opinió personal és que tothom ha de fer fins on se senti còmode i segur sempre que respecti la vida de les altres persones amb qui comparteix espai. També penso que s'ha de normalitzar marxar d'un local quan es detecti que les mesures de seguretat no són òptimes per la seguretat de la població.

Quins creus que són els destins més idonis per aquestes vacances?

Turisme de proximitat. No només per la seguretat davant la COVID-19, sinó perquè cal potenciar l'economia local i tirar tots junts endavant aquesta situació.

Els teus plans -professionals i personals- han canviat dels últims tres mesos fins ara?

Han canviat, fet i desfet diverses vegades. Primer em vaig plantejar quedar-me a passar el curs a Palau. Més tard em vaig adonar que ara la meva vida està a Santo Domingo, i estic agafant feines de curta durada fins que pugui tornar a marxar de forma segura. Sóc conscient que m'estic perdent bones oportunitats laborals a Catalunya, però el que m'està donant i aportant el fet de viure en un altre país m'ha acabat sumant més.

Ara mateix, quins són els teus projectes?

Continuar treballant fent substitucions fins que em senti segura per tornar a marxar.

Els teus plans -a futur o d'immediats- inclouen algun element que et faci sentir prop de casa (Lleida)?

Gràcies a la tecnologia i la bona relació amb la família i amics, sempre m'he sentit a prop de casa. Sé que tinc el seu suport amb tot el que decideixi, i amb això ja en tinc prou.

Els teus projectes els has plantejat prop del territori lleidatà o amb un caire més internacional?

Després de donar-hi moltes voltes durant l'estiu, he pres la decisió de no aturar la meva vida i seguir amb els plans inicials a Santo Domingo.

Has tornat a Lleida o encara continues fora?

Vaig tornar a inicis de juliol i tinc previst tornar a marxar. No obstant això, és cert que em quedaré més temps a Lleida del que havia previst en un inici.

Et quedaràs per les nostres terres lleidatanes o tornaràs a marxar?
El meu desig és tornar a marxar. No perquè no m'hi senti a gust a casa, sinó perquè així ho sento. Quan la situació ho permeti, tornaré a l'aventura.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta