Alcarràs canvia l’estelada per la senyera

E.F.
09-08-2019
  • Alcarràs canvia l’estelada per la senyera

El govern municipal d’Alcarràs format per Sempre Alcarràs (SA) i Junts per Alcarràs ha retirat l’estelada de la façana de l’ajuntament i ha recuperat la senyera. L’alcalde, Manel Ezquerra, de SA, va explicar que s’ha decidit canviar l’estelada per la senyera, amb l’“esperança que aquesta bandera ens uneix a tots i evitar que qualsevol veí se senti exclòs”, va dir.

No obstant, el primer edil va recordar que a l’iniciar el nou mandat els serveis jurídics van comunicar a l’ajuntament una sentència ferma del jutjat contenciós administratiu de Lleida que obligava l’ajuntament d’Alcarràs a reposar la bandera espanyola a la façana de l’ajuntament. “L’incompliment d’aquesta sentència pot comportar la inhabilitació per càrrec públic, multa econòmica o presó”, va dir. Per això, el consistori confia que hissar la senyera satisfaci les diferents sensibilitats.

El consistori confia que hissar la senyera a la façana satisfaci totes les sensibilitats

Els serveis jurídics de l’ajuntament d’Alcarràs van explicar que el consistori ha de donar compliment de manera voluntària a la llei de banderes i a la sentència, tot i que de moment encara no s’ha requerit una execució forçosa. La reafirmació de la sentència va arribar al consistori d’Alcarràs un mes abans de les eleccions del maig passat.

El primer edil va assegurar que Alcarràs necessita una cohesió social més gran i una convivència pacífica, “cosa que la senyera simbolitza i representa”, va dir. Pel que fa a la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics, l’equip de govern va considerar que es troba totalment emmarcada en un altre debat i va assegurar que es mantindrà penjada a l’ajuntament.

Després de les eleccions municipals del 26 de maig passat, Manel Ezquerra, Sempre Alcarràs (SA), va rellevar el republicà Miquel Serra al capdavant de l’ajuntament. Ezquerra ocuparà l’alcaldia fins al desembre del 2020, en el marc d’un pacte amb Junts per Catalunya. Serà llavors quan Jordi Janés (JxCat) assumirà el càrrec fins al final del mandat l’any 2023.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?