Alerta màxima dels al·lèrgics pels pins, pollancres i plataners

s. diego
Publicat: 
07-04-2015
Actualitzat: 07-04-2015 11:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Alerta màxima dels al·lèrgics pels pins, pollancres i plataners

Els pins, pollancres, plataners d'ombra i aurons estan causant estralls entre els al·lèrgics aquesta setmana al pla de Lleida. La Xarxa Aerobiològica de Cataluna (XAC) xifra en el nivell 4 (màxim) la concentració de pol·len d'aquests arbres a Ponent, mentre que al Pirineu l'alerta màxima la presenta el freixe. En tots els casos la previsió és estable, és a dir, que els nivells continuaran sent elevats durant uns dies, segons la XAC. Els experts apunten que la primavera serà complicada si pugen les temperatures.

En aquest sentit, l'al·lergòloga de Vithas Salut Sílvia Lara apunta que els factors clau perquè els nivells de pol·len siguin més o menys alts són les precipitacions, el nivell d'humitat, la temperatura i el vent. Segons Lara, el pol·len no només perjudica els al·lèrgics a la primavera. El del xiprer, per exemple, afecta també al febrer i al març. "Aquest any el pol·len ha arribat més tard però ha fet eclosió de forma brusca", va afirmar.

Entre els principals símptomes dels al·lèrgics destaca la picor d'ulls, de nas, els esternuts i la sensació d'ofec en el cas dels asmàtics. Com a recomanacions, l'al·lergòleg lleidatà Joan González Garcés assenyala la importància d'anar a l'especialista i iniciar un tractament farmacològic si és necessari. També recomana no practicar esport a les hores centrals del dia (quan la concentració de pol·len en l'aire és major i es barreja amb la pol·lució), estendre la roba dins de casa i tancar les finestres. Es calcula que el 33 per cent de la població espanyola és al·lèrgica, amb un total de 16 milions d'afectats.

Comparteix

També t'interessarà