Alerten de la presència de listèria en un lot d'aquest salmó fumat

REDACCIÓ
20-05-2021
  • Alerten de la presència de listèria en un lot d'aquest salmó fumat

Les autoritats sanitàries andaluses han comunicat a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) de la presència de 'Listeria monocytogenes' en salmó fumat marinat amb anet de la marca Royal, en concret en el lot 1098B1-098, de 80 grams de pes i data de caducitat 23/05/2021. Un producte fabricat a Espanya i distribuït per totes les comunitats autònomes.

Es recomana a les persones que tinguin en el seu domicili aquest producte que s'abstinguin de consumir-lo i el retornin al punt de compra. Encara que de moment no s'han detectat casos associats a aquest producte, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix que la listeriosi té un període d'incubació llarg: si es va consumir el producte cal mantenir-se alerta i acudir al metge al menor símptoma: febre alta, mal de cap i coll, convulsions, nàusees, diarrea o fins i tot septicèmia.

Com a mesura de precaució, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició recomana a les persones que tinguin en les seves llars aquest producte que s'abstinguin de consumir-lo i el retornin als punts de venda. En el cas d'haver consumit productes del lot afectat i presentar alguna simptomatologia compatible amb listeriosi (vòmits, diarrea o febre), l'AESAN recomana acudir a un centre de salut.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?