Alerten de la presència d'un al·lergen en aquest conegut producte del Mercadona

REDACCIÓ
15-06-2022
  • Alerten de la presència d'un al·lergen en aquest conegut producte del Mercadona

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF), d'una notificació d'alerta per la presència de soia -no inclosa en l'etiquetatge- en les llavors de Xia de la Marca Hacendado, un producte distribuït pels supermercats Mercadona.

La informació s'ha donat a conèixer després d'obtenir els resultats d'un autocontrol de la mateixa empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a la disposició de la població aliments no segurs.

D'altra banda, Mercadona ha emès un comunicat afirmant que el proveïdor, Pedon S.P.A. ha demanat que es retiri el producte de llavors de Xia per la presència de l'al·lergogen. A més, afirmen que "el producte no comporta cap risc per a la resta de la població".

D'acord amb la política de Mercadona, si el client té l'esmentat producte i vol retornar-lo, se li reintegrarà l'import a la botiga més pròxima.

Les dades del producte implicat són els següents:

  • Nom del producte: XIA
  • Marca: Hisendat
  • Aspecte del producte: Borses
  • Número de lot: TOTS ELS LOTS
  • Pes: 150 g
  • Temperatura: ambient

Retirada dels productes

Els productes han estat distribuïts a Espanya i la informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària europea (RASFF), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones al·lèrgiques a la soia que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo.

Finalment, Mercadona ha decidit retirar tots els lots d'aquest producte dels seus supermercats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?