Àlex Màrquez: "He de canviar l'estil"

agències
11-02-2015
  • Àlex Màrquez: "He de canviar l'estil"

Àlex Màrquez ha constatat una cosa que ja sabia abans. Que està lluny, de moment, de competir de tu a tu amb els millors de la categoria. Ahir va obrir la pretemporada oficial al circuit de Xest amb una jornada en què va seguir amb el seu aprenentatge sobre una Moto2, res a veure amb la que ha pilotat fins ara en competició."Passar de Moto3 a Moto2 és un gran canvi", va declarar el de Cervera, que va puntualitzar: "La Moto2 té més potència, més del doble que la Moto3, però també pesa més. No és possible pilotar la Moto2 com la Moto3; has de canviar el teu estil de pilotatge una mica per treure el millor de la moto."

Tot just acabar la passada temporada, que va tancar amb el títol mundial de la cilindrada menor, el petit de la saga va pujar a la nova muntura per anar trobant-li la mida. La setmana passada ho va tornar a fer en un test privat a Almeria i ahir ja ho va fer competint amb la resta de la graella, una sessió en la qual no va poder estar amb els millors després d'aconseguir un millor registre d'1:37.947, a més de tres segons del millor temps marcat pel francès Johan Zarco. Màrquez té clar que ha de millorar en molts aspectes. "Per exemple, els punts de frenada són completament diferents. En Moto3 has de ser molt suau amb els frens perquè el pneumàtic davanter, i l'empremta de contacte, és petita, però en Moto2 la transferència de pesos fa que puguis frenar més tard i més fort quan la moto és recta. Però la gran diferència ve quan gires, ja que el pes addicional comença a treballar en contra teu i la moto vol anar llarga. En el moment en què la moto comença a prendre la línia que vull, pren la línia que ella vol, però estem treballant per corregir-ho, per així decidir jo la traçada en comptes de fer-ho la moto", una cosa molt semblant al que li va ocórrer en els seus inicis al seu germà Marc quan va fer el salt a MotoGP.

Precisament, el bicampió de la categoria reina ja li ha donat els primers consells en la seua nova aventura. "El Marc em va donar diversos consells després dels meus dos primers tests. Em va suggerir que m'acostumés una mica més a utilitzar el colze, per així tenir un altre punt de suport en els revolts, per això provaré de seguir el seu consell i, a poc a poc, treballar per reduir la distància amb els pilots de Moto2 més experimentats", va dir.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?