Alins busca gestors per al refugi Gall Fer i l’estació d’esquí de Virós

E.FARNELL
14-10-2018
  • Alins busca gestors per al refugi Gall Fer i l’estació d’esquí de Virós

L’ajuntament d’Alins i les EMD d’Araós i Ainet de Besan busquen un nou gestor per explotar el refugi del Gall Fer i l’estació de muntanya i d’esquí nòrdic de Virós-Vallferrera, tots dos equipaments municipals i situats dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. L’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, va explicar que des que va acabar la temporada passada els antics gestors van deixar d’explotar tant el refugi com l’estació i ara és necessari trobar-ne uns altres abans de l’inici de la temporada d’hivern. “Vam estar a punt d’arribar a un acord amb els mateixos encara que sol·licitaven millores importants als accessos, cosa que no podem assumir des de l’ajuntament.” Lladós va explicar que els últims quilòmetres abans d’arribar a l’estació estan sense pavimentar i el manteniment és costós, “especialment durant l’hivern”, va afirmar. Fins aquest dijous passat el consistori no havia rebut encara cap oferta per a la futura explotació.

Els que hi estiguin interessats tenen fins a la setmana que ve per presentar-hi les ofertes. El contracte és de cinc anys i amb un lloguer de 8.000 euros a l’any. No obstant, Lladós va apuntar que tres o quatre persones s’han interessat en la gestió d’aquests dos equipaments públics, “encara que no hi han presentat cap oferta”, va concloure. El refugi té una capacitat per allotjar quaranta persones i es troba en molt bon estat. A més, serveix com a seu de l’estació d’esquí nòrdic de Virós-Vallferrera, amb vint-i-cinc quilòmetres de pistes traçades amb la cota més alta a 2.000 metres d’altitud.

Fora de la temporada d’hivern, des del refugi també es gestiona un altre tipus d’activitats que no són l’esquí nòrdic com el senderisme, les rutes de BTT, observació d’aus, recol·lecció de bolets, o circuits d’orientació o bé observació d’estrelles.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicaria com a violència de gènere?