Alliberen cabres pirinenques a Aran per reintroduir l'espècie

SEGREcom
21-10-2015
  • Alliberen cabres pirinenques a Aran per reintroduir l'espècie

El Conselh Generau va alliberar ahir quatre exemplars de cabra pirinenca a les muntanyes de la vall. Aquest alliberament, d'un mascle i tres femelles, té per objectiu retornar a les muntanyes araneses aquesta raça cabruma, actualment coneguda com a cabra hispànica. El 2014, el Govern central va arribar a un acord amb el francès per facilitar exemplars de cabra pirinenca que van ser repoblats al sud del país gal. Els animals alliberats ahir procedeixen del vessant francès de l'Arieja. Per això, han estat en quarantena per garantir el seu bon estat des del punt de vista sanitari i assegurar que no són portadores de cap malaltia.

El Conselh Generau ja preveu dur a terme un nou alliberament d'exemplars, que seran capturats en el seu hàbitat salvatge. L'alliberament es va portar a terme ahir amb el consentiment de les associacions ramaderes i de les societats de Caça i Pesca de la Val d'Aran.

El conselhèr d'Agricultura, José Enrique Arró, va explicar ahir que "aquesta repoblació no comporta cap limitació ni cap restricció a la pràctica de la cacera a Aran". A més, va dir que si s'adapta al medi, serà una espècie cinegètica i la seua caça estarà regulada igual com en altres espècies.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta