Alpicat aprova un pressupost de 5,3 MEUR i torna a congelar impostos

REDACCIÓ
Publicat: 
01-12-2022
Actualitzat: 01-12-2022 10:59
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Alpicat aprova un pressupost de 5,3 MEUR i torna a congelar impostos
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament d'Alpicat

El ple de l’Ajuntament d’Alpicat va aprovar aquest dilluns el pressupost de la corporació per a l’anualitat 2023, que ascendeix a 5.350.000 euros. De les xifres presentades davant el ple cal destacar que, tot i que s’ha disparat la despesa corrent arran de l’increment de la inflació, per desè any consecutiu s’han aprovat uns pressupostos sense que es registri cap increment de la càrrega fiscal als ciutadans.

A més, s’han mantingut les ajudes directes a entitats i associacions del municipi per tal puguin continuar realitzant les seves respectives activitats, una tasca que, des de l’equip de govern, es considera de gran importància de cara a dinamitzar el poble i mantenir viu el teixit associacionista i la cohesió social.

Pel que fa a les inversions inicials previstes, cal destacar la que es destinarà a les obres de millora i adequació del cementiri municipal, la primera fase de l’edifici del número 35 del carrer Major i la millora dels sistemes d’enllumenat de les instal·lacions esportives municipals. Pel que fa l’endeutament, es continuen amortitzant els actuals préstecs, destacant un endeutament del 31,92%, molt per sota del legalment permès.

L’alcalde Joan Gilart considera que els pressupostos per a l’exercici 2023 permetran afrontar en breu importants inversions, i que s’ha “prioritzat la despesa en educació, sanitat, serveis socials, cultura i esport amb l’objectiu de mantenir els actuals estàndards de qualitat de què disposem”. Gilart també ha precisat que la despesa corrent en subministraments s’ha disparat notablement fins a doblar algunes partides de llum i gas respecte al 2022, i que, malgrat això i a l’increment de la inflació, un any més no s’ha incrementat la càrrega fiscal, un fet que demostra una gestió òptima del consistori pel que fa a la despesa.

Comparteix

També t'interessarà