Alpicat triplica la inversió destinada al comerç en el pressupost del 2021

REDACCIÓ
02-12-2020
  • Alpicat triplica la inversió destinada al comerç en el pressupost del 2021

L'Ajuntament d'Alpicat ha aprovat un pressupost de 4,9 milions d'euros per al 2021, destacant un increment del 200% en el capítol destinat al suport al comerç i la congelació per novè any consecutiu d’impostos i taxes. Entrant en detall en els diferents apartats, cal remarcar que un 24% del pressupost es destinarà a sanitat, educació i serveis socials. De la mateixa manera, sobresurt un increment del 200% en les partides destinades a la promoció econòmica dels comerços i negocis afectats per la pandèmia i per promoure el comerç local. Un altre element destacat és que, per novè any consecutiu, es manté la congelació d’impostos i taxes.

Pel que fa a les inversions en obres i urbanisme, es preveu l'adquisició del mobiliari per al nou Ajuntament, la construcció d'un tram de vorera al carrer Lleida, la millora de l'accessibilitat amb l'ampliació de voreres, la millora del cementiri i la construcció de l'últim tram de la via verda.

També s'ha mantingut per un import de 60.000 euros la partida corresponent als pressupostos participatius, un procés que s’ha posat en marxa enguany per primer cop a Alpicat i que actualment està en fase de validació de les propostes rebudes.

Finalment, s'ha aprovat una modificació de pressupost que permet iniciar la licitació del projecte del nou pavelló polivalent i l'adquisició de grades mòbils per a la Sala La Unió.

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, ha remarcat que, en els pressupostos per al 2021, s’ha volgut “prioritzar la sanitat, el benestar i l’educació, pilars bàsics per sortir de l’actual situació”, a la vegada que ha assenyalat que, arran de la pandèmia, el comerç local ha fet un gran esforç i ha patit molt, motiu pel qual és moment de posar-lo en valor i donar-li tot el suport possible “promovent campanyes per incentivar-lo”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta