Ana Blanca o com ensenyar al món la teva carrera

REDACCIÓ | Maria Lozano
Publicat: 
23-07-2021
Actualitzat: 06-08-2021 12:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ana Blanca o com ensenyar al món la teva carrera
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

T’has plantejat alguna vegada ser Youtuber? L’Ana Blanca -@anablanchu i @anablanchustudy a instagram-  és una ponentina estudiant de Medicina de 5è curs que documenta la seva carrera universitària a les seves xarxes socials, sobretot a Youtube i Instagram.

L’Ana té 21 anys i fa tres que va obrir-se el seu canal de Youtube. M’explica que la majoria del seu temps lliure el dedica a les xarxes i a la difusió del seu treball, però que ara ha adoptat un cadell de gos i li treu molt temps. És de poble, i quan li faig elegir entre mar o muntanya no es decideix, tot i que reconeix que li agrada molt la platja. A la influencer li agrada viatjar per la Península, explica que vol conèixer Andalusia, sobretot Sevilla; i vol tornar a Santiago de Compostela. Afirma que no cal anar molt lluny per visitar llocs especials.

A l'hora de parlar d'algun hobby diu entre riures que de petita feia ganxet; i fins i tot anava a quedades amb gent gran: les padrines quedaven per fer ganxet i jo amb vuit anys també, confessa.

Foto Miquel de Santiago
Foto Miquel de Santiago

Durant la ESO, la youtuber volia estudiar Periodisme però li va agradar molt la Biologia de 4t de la ESO i aquell estiu es va donar compte que volia ser metgessa. Respecte a l’especialitat diu que no la té clara, però que si hagués elegir ara seria urologia. l'Ana Blanca té clar que no vol ser directora d’un departament o d’un hospital, que simplement vol ser una bona professional i fer bé la seva feina. Quan necessita descansar una estona dels estudis i les xarxes va a passejar, sola o amb els seus gossos; o mira pel·lícules i sèries, de les quals diu que prefereix comèdia que thriller.

Si aprofundim més en la seva faceta d’influencer, l’Ana Blanca m’explica que va obrir un canal perquè no coneixia a ningú que estudiés Medicina, només hi havia una youtuber andalusa que documentava la seva carrera (Alo Homora) i volia ensenyar a la gent des de dins com eren els seus estudis. Quan era adolescent va començar amb altres xarxes socials: tenia un twitter on parlava de One Direction i un tumblr on la temàtica principal era la sèrie Sobrenatural.

Foto Miquel de Santiago
Foto Miquel de Santiago

Quan va començar amb el canal ara fa tres anys, els seus vídeos estaven dirigits a estudiants de Medicina i de Batxillerat que volguessin fer la carrera, ja que els ensenyava que estudiava. L’Ana creu que els seus seguidors actualment són universitaris i opositors que s’han sentit desemparats durant el confinament i la pandèmia, i han necessitat tenir companys d’estudi. Així doncs, el seu target ha canviat:  hi ha estudiants de Medicina, opositors i estudiants d’altres carreres que no tenen res a veure amb les ciències de la salut, però que visiten el seu contingut en busca de suport. De fet, creu que els que estudien quelcom relacionat amb la salut ara són menys de la meitat dels subscriptors.

Respecte al número de seguidors, mai s’havia imaginat que en tres anys podria arribar a la xifra de subscriptors que té avui en dia, 73.000 al seu canal de Youtube. 

Com la majoria de persones influencers a les xarxes, té comentaris negatius, tot i que a la seva comunitat no en predominen. M’explica que fa cas a les crítiques constructives, però ignora els comentaris destructius no li senten bé. També em comenta que va trobar un blog on la criticaven a ella i a la seva família, i encara avui no entén el perquè es va fer: A mi diga’m el que vulguis, però no critiquis la meva relació de parella perquè no té res a veure, m’expressa.

Foto Miquel de Santiago

L’Ana ensenya a les xarxes socials una faceta divertida i cada cop més sincera, ensenyant 100% les coses ella pensa que són. Diu que també consumeix Youtube i els Vlogs o les rutines són els seus vídeos preferits. Un exemple que em diu són els de “Una semana despertándome a las cinco de la mañana”: M’entretenen molt, afirma.

Respecte a la xarxa social Twitch diu que és perfecta per fer els directes de Study With Me, les sessions en temps real on estudia al mateix temps que els seus seguidors i subscriptors,  ja que té eines com el cronòmetre. Tot i que al principi no estava gaire convençuda de fer-la servir per la seva dificultat, la seva parella la va animar a fer els directes per allà i diu que s’alegra moltíssim d’haver donat el pas. Actualment els seus directes el veuen més de 2.000 persones a la vegada.

Per últim, l’Ana diu que té molta sort de viure amb la seva família per compaginar bé la carrera, i remarca que tenir un bon nucli de persones a la vora és determinant en èpoques d’exàmens.

Comparteix

També t'interessarà