Andorra comença el cribratge als alumnes de primària

ACN
04-09-2020
  • Pla mitjà d'un infant, d'esquena, mentre es fa el test TMA al punt habilitat en un aparcament d'Andorra la Vella
  • Pla mitjà d'una nena, d'esquena, mentre es fa el test TMA al punt habilitat en un aparcament d'Andorra la Vella. Imatge de l'Agència de Notícies Andorrana (ANA)
  • Pla americà d'un infant, d'esquena, mentre es fa el test TMA al punt habilitat en un aparcament d'Andorra la Vella, on es veu al cap de govern, Xavier Espot, i dos ministres de l'executiu de fons

Andorra ha començat aquest dijous el cribratge dirigit als alumnes de primera ensenyança (estudis equivalents a primària), els quals han de tornar a l'escola el pròxim 9 de setembre. En aquesta primera jornada, un miler dels 9.000 estudiants que estan cridats a fer-se les proves TMA i de seroprevalença ja han passat per pel punt ubicat a l'aparcament de Prat de la Creu de la capital del Principat. Aquests tests, que són de caràcter voluntari, se sumen als que es van iniciar aquest dimarts, adreçats principalment al personal docent, col·laboradors educatius i a la resta de personal de suport. Un 85% d'aquest col·lectiu, que suma unes 2.000 persones, ja s'ha fet la prova, sense que s'hagi detectat cap cas positiu.

En el cas dels alumnes, als tests practicats aquest dijous hi han assistit el 98% de les persones que hi havia convocades, amb la qual cosa el govern d'Andorra preveu assolir la totalitat de les proves previstes. "Una vegada més tenim una bona notícia i estem a l'espera de saber quin serà el nombre de positius, en cas que hi hagi", ha indicat el cap de l'executiu del Principat, Xavier Espot. El cribratge s'allargarà fins al 12 de setembre, dia en què també estan convocats els docents i estudiants universitaris.

L'objectiu principal d'aquestes proves massives de covid-19 dirigides a la comunitat educativa és aconseguir un retorn als centres educatius amb les màximes garanties sanitàries i amb la màxima normalitat possible. D'aquesta manera, es vol obtenir un mostreig de la situació epidemiològica de la població per poder adoptar les mesures de prevenció escaients per evitar la transmissió. Tot i això, des del govern andorrà expliquen que l'índex de positius en aquest tipus de col·lectiu es situa al voltant d'un 1%.

El Ministeri de Salut del Principat contactarà amb les persones a qui es detecti un resultat positiu en la prova TMA i se seguirà el procediment d'actuació per als casos de coronavirus. Aquest procediment inclou l'aïllament de la persona afectada, el rastreig de contactes en l'eventual període de transmissió i l'aïllament d'aquestes persones. Mentre, els resultats negatius es comunicaran directament a les famílies per mitjans telemàtics.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta