Andrea Trepat o com la interpretació enlaira la nostra creativitat

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
05-09-2019
  • Andrea Trepat o com la interpretació enlaira la nostra creativitat

L’Andrea Trepat va nèixer a Linyola l'any 1986 i és actriu des de que va descobrir que podria crear una altra realitat a través de la imaginació. A partir d’aquell moment, “vaig començar a ‘volar’ veient películ·les i anant al teatre”, ja des de ben petita. Ens remuntem als seus primers anys per descobrir quan va iniciar la seva aventura dins el món de la interpretació, una formació que va iniciar a Lleida i que va completar a Barcelona, Londres, Madrid i San Francisco, als Estats Units. Tot i el seu extens currículum, aquests aprenentatges primerencs li van ensenyar a compartir la seva imaginació com a actriu. 

Es defineix a ella mateixa com una persona “extremadament entusiasta, sibarita, tenaç, tímida i intuitiva”. La seva aspiració és seguir fent de la seva passió una professió continua, aprendre cada dia d'ella i fent enlairar al públic que veu la seva feina. L’amor i passió vers aquest art, sumats a la seva tenacitat i les ganes de dedicar-s'hi plenament per sobre de moltíssimes altres coses, l’han portat fins on és ara. Ens confessa que tot això no hagués estat possible sense el recolzament de la seva família.

L’Andrea és molt present en el panorama audiovisual estatal. Ha estat premiada com a millor actriu en diversos festivals de cinema i ha participat en exitoses produccions d’abast nacional, tant televisives, com les sèries d’Antena 3 ‘Gran hotel’ i ‘Mar de plástico’, o cinematogràfiques, com ‘El club de los incomprendidos’. Valora totes aquestes experiències com “un regal perseguit, fruit de moltíssimes ganes, treball i estudi”. “Una de les coses que més m'agrada de la meva feina és poder endinsar-me en diferents i nous mons dels personatges: les seves personalitats, maneres de moure's, parlar” o, en definitiva, viure. Són “aquestes trets i situacions que sense ells no hagués viscut”. 

© Atresmedia
© Atresmedia

Li hem preguntat amb quin paper es quedaria de tots els que ha interpretat fins ara, i somrient ens diu que els tria tots, "els que han vingut i els que vindran”. Tot i així, guarda un especial apreci a la Cristina de ‘Mar de plástico’, donat que “em va fer passar estones meravelloses amb una personalitat i una vida molt extrema, era un paper preciós amb moltes dimensions i molt ben escrit”. En els següents vídeos podreu sentir-la explicant més sobre el seu personatge a la sèrie d'Atresmedia i el 'making of' d'una de les escenes més xocants que va protagonitzar en aquesta. En aquest punt hem d'advertir-vos que s'hi desvetllen fets transcendent a la sèrie, i per tant hi incloem des de ja una ALERTA SPOILER, per si encara no heu vist l'heu vist i voleu gaudir-la. 

Actualment, l’Andrea es troba a Madrid assajant una funció escrita per José Sanchís Sinisterra que és diu "Monsieur Goya" i que representaran al Fernán Gómez a partir del 19 de setembre. També té pendent l’estrena d’una sèrie a Telecinco, "Caronte", on podrem veure-la en el paper d'una noia russa. Encara quedarien projectes per nomenar que encara no són públics i que no ens pot desvetllar, però sí que ens avança en exclusiva que ha començat a treballar en el rodatge d'una nova sèrie per a TVE que veurà la llum sota el nom "Inés del alma mía". En realitat, la tasca de l’Andrea dins del panorama audiovisual no es limita únicament a la interpretació, sinó que també ha co-escrit una història que tot just fa uns dies va acabar de rodar-se a Teruel, en el marc d'un festival de curtmetratges, i de la qual n’està molt orgullosa.

La seva inspiració beu de moltes i molts professionals, actuals i no tant recents, del món cinematogràfic i teatral. Entre aquestes personalitats, ens destaca com a referents a Juliette Binoche, Olivia Wilde, Paula Ortiz o Isabelle Huppert. En l’àmbit personal, els seus pares, la seva padrina Anna i els seus cosins han estat peces claus a la seva vida.

Qui millor que l’Andrea per aconsellar a totes i tots aquells joves artistes de Ponent que volen dedicar-se a la interpretació? Doncs per ella, el més important es “que persegueixin tot allò que volen de tot cor, que no escoltin els límits imposats pels altres, que tinguin consciència dels seus propis i tirin endavant en aquesta carrera de fons”. Traslladant-li la pregunta a la seva pròpia persona, què li diria a l’Andrea de fa 10 anys? Doncs gairebé el mateix, l’animaria a “confiar amb tu mateixa i amb la teva intuïció”. 

Li agrada molt ballar, li aporta una “llibertat anhelada”. De fet, freqüenta “retirs de moviment i expressió quan puc per a seguir connectant amb mi mateixa i amb la meva creativitat”. Per ella, la felicitat és “despertar en un lloc tranquil, esmorzar, ballar, fer esport o ioga, anar al rodatge i sopar amb amics i/o família”. Per ser feliç, l’Andrea necessita, entre altres coses, “temps per a reconnectar amb mi mateixa”.

A l'hora de treballar, per ella és crucial crear a partir de la imaginació, de tal manera que durant el procés creatiu rebutgem qualsevol prejudici sobre els personatges. "No pot faltar temps de preparació". D'aquí a deu anys, l'Andrea es veu treballant arreu del món amb produccions d'aquí i de fora i "en una caseta molt bonica en mig del camp amb la meva familia". Ni nosaltres ni ningú sabem què passarà en un futur, però desitgem de tot cor que arribin aquests projectes internacionals , la caseta, la reunió familiar i tot allò que l'Andrea desitgi. El que sí podem assegurar-vos és que és una "artistassa" que arribarà tant lluny com ella vulgui i a mesura que passin els anys podrem veure i gaudir cada vegada més el seu art, ja sigui a través de les pantalles o als escenaris. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta