Ànecs, ovelles i gossos d'atura

redacció
18-08-2014
  • Ànecs, ovelles i gossos d'atura

Llavorsí va celebrar aquest diumenge la 28 edició del Concurs Internacional de Gossos d'Atura del Pallars, on onze pastors procedents de tot de Catalunya, el País Basc, el País Valencià i França van competir als prats de la Coma per tal de demostrar la seua capacitat de guiar els seus gossos.
Més de 3.000 persones van assistir-hi per veure el tradicional espectacle. El concurs va començar amb una primera fase en la qual van participar tots els pastors inscrits, que havien de fer passar els seus gossos a través d'un circuit de banderoles, després de la qual el jurat escollia els quatre millors. Els classificats van passar a la fase final, en què els pastors havien d'aconseguir que els gossos conduïssin les ovelles fins a dins d'un estable.
L'edició d'aquest diumenge a més va comptar amb una divertida sorpresa per als espectadors. Els quatre gossos classificats van delectar el públic amb un espectacle en què van col·laborar junts per envoltar un grup d'ànecs i aconseguir fer-los passar pel circuit.
El jurat, format per set membres, entre els quals veterinaris i organitzadors del concurs, va decidir que el guanyador fos Juli Bayot, del Baix Maestrat (País Valencià), amb el seu gos Gandal. El segon lloc va ser per a José María Plegezuelos i el seu gos King, procedents de la Canonja (Tarragona), i la tercera posició va recaure en Armand Flaujar, de Bor de Cerdanya, amb el seu gos Bam.
S'ha de recordar que Llavorsí ha celebrat també aquest cap de setmana la Fira de l'Ovella que ha acollit un mercat d'artesania i alimentació. Segons l'alcaldessa del municipi, Anna Panisello, els actes del cap de setmana han sigut un èxit total, especialment el concurs, que va resultar en una gran afluència de públic procedent d'altres comarques del Pirineu i de tot Catalunya.

espectacle amb ànecs

A més de guiar les ovelles, els quatre gossos finalistes van fer obeir un 'ramat' d'ànecs

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?