Àngel Biosca, Premi Llegendari Vicens Puigdomènech

REDACCIÓ
18-11-2022
  • Àngel Biosca, Premi Llegendari Vicens Puigdomènech
    Peu de foto: 
    Foto Balàfia Vòlei
  • Àngel Biosca, Premi Llegendari Vicens Puigdomènech
    Peu de foto: 
    Foto Balàfia Vòlei

La Federació Catalana de Voleibol ha atorgat a títol pòstum el Premi Llegendari Vicens Puigdomènech 2021 a Àngel Biosca, en reconeixement a la seva llarga trajectòria en el món del voleibol i destacant els anys de dedicació a aquest esport a les Terres de Lleida. El Balàfia Vòlei Lleida ha estat el club que va proposar a la Federació Catalana de Voleibol que se li atorgués aquest reconeixement. L'Àngel va morir el 6 d'agost del 2013. Des de llavors i fins ara, el nostre club organitza un Memorial en el seu record, amb tornejos de voleibol i també vam fer una exposició.

El Balàfia Vòlei organitza aquest memorial en record del que va ser una figura molt important dins del voleibol lleidatà i català. “La seva trajectòria és reconeguda per tothom dins del món del voleibol ja que s'hi va dedicar molt temps en cos i ànima però, sobretot, la gran feina que va fer al col·legi Claver de Lleida on era professor i on va ser l'impulsor del voleibol dins l'escola, arribant a crear fins i tot un club federat”, ha explicat la presidenta del Balàfia Vòlei, Vanesa Ortega. “Just aquell estiu s'havia d'incorporar al Balàfia Vòlei, que tot just s'acabava de crear, per treballar el voleibol masculí. Malauradament no va poder sortir però aquell va ser l'inici del nostre projecte, ja que el Balàfia Vòlei es va quedar el seu equip cadet i aquest va ser el tret de sortida al treball que hem realitzat fins ara”.

Per la seva part, la presidenta de la FCVB, Maribel Zamora, ha posat en relleu que “persones com ell, que van desenvolupar la seva tasca amb el seny i la coherència necessaris per portar els seus projectes a bon termini, han esdevingut un motiu d'orgull per tot el voleibol català, i ens donen forces i ànims per continuar treballant en aquesta mateixa línia iniciada per persones com l’Àngel”. “En nom de tot el voleibol català i en el meu propi, el nostre agraïment al Balàfia Vòlei Lleida per haver presentat aquesta candidatura”.

Precisament, Vanesa Ortega, acompanyada per Cèlia Sentís, membre del consell directiu Jesuïtes Lleida, i Xavier Solé, professor i responsable/entrenador del voleibol a l'escola, seran els encarregats de recollir el premi en el marc de la Festa del Vòlei Catalana que se celebra a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona a les 19.00 hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?