Ángeles Ribes: "A molts encara els hi sorprèn que una dona mostri fermesa i caràcter"

LLEIDACOM/ Miquel de Santiago
15-05-2019
 • Ángeles Ribes: "A molts encara els hi sorprèn que una dona mostri fermesa i caràcter"

Qüestions personals

 1. Amb quin color se sent més identificada com a persona?

Per ser políticament correcta hauria de mencionar el nostre taronja corporatiu, però també m’agrada el blau crepuscular.

 1. A que li agradaria dedicar-se quan tingui més de 70 anys?

M’agradaria estar en una caseta amb una gran parcel·la envoltada d’animals, com cavalls i gossos, i poder-me dedicar a dibuixar.

 1. Quins treballs domèstics se li donen millor?

Sense dubte, el que millor se’m dona és planxar, ho faig de meravella. Pel contrari, soc una pèssima cuinera.

 1. A què acostuma a jugar amb els seus fills, nebots, néts o fills d'amics?

No estic gaire envoltada de nens i nenes petites, ja que els nebots són fora de Lleida i venen puntualment. Quan estic amb ells juguem molt als jocs de construcció, com els Lego, els quals sempre m’han agradat.

 1. Quina qualitat aprecia més en una persona?

M’agraden les persones lluitadores, constants i que perseveren per cap endavant sense rendir-se.

 1. Té alguna persona o personatge de referència a la vida real?

He tingut un pare fabulós que em va tractar de la mateixa manera que als meus dos germans grans i que ens va inculcar una sèrie de principis, sota els quals ens hem mogut al llarg de la vida. Sense dubte, ell és el meu referent.

 1. Té algun lema personal?

Recordo una entrevista que li van fer al tiet de Rafa Nadal, el seu entrenador. Aquest li deia que quan estava molt cansat, no tenia ganes d’entrenar i li feia mal tot, li deia allò de “aprieta los dientes, calla y sigue para adelante”. Sovint m’ho aplico a mi mateixa, és un lema aplicable a tots els àmbits de la vida. Tothom hem viscut moments difícils i durs, però hem de saber sobreposar-nos i seguir endavant.

 1. Ens pot dir algun acudit o humorista que li agradi especialment?

Tinc un sentit de l’humor molt peculiar. Les coses que fan riure a la majoria de gent a mi no em fan gràcia... Tinc un humor molt britànic, de fina ironia, de sarcasme mordaç i que moltes vegades juga amb els dobles sentits. Et podria parlar d’una pel·lícula que em va fer riure moltíssim que es diu “Un funeral de muerte”, a la qual hi apareix Peter Dinklage (Tyrion Lannister a Joc de Trons). La vaig veure a l’AVE de camí cap a Madrid i em va fer moltíssima gràcia.

En relació amb la ciutat

 1. De la ciutat de Lleida, quin és el seu "Racó amb encant" preferit?

Sempre m’ha agradat el pati interior de l’IEI, amb la fonteta amb l’escalinata de pedra i la vegetació. Em sembla un racó encantador per poder passar-hi una estona tranquila.

 1. Quins tres esdeveniments de qualsevol àmbit (cultural, econòmic, esportiu o social) dels molts que es fan a la ciutat al llarg de l'any, assenyalaria com més rellevants?

Te’n destacaré no per la rellevància -que també en tenen-, sinó pel gust personal i lo bé que m’ho passo. Primer de tot, com m’agrada molt el dibuix i l’animació te’n destaco el festival de cinema Animac. En segon lloc, les Festes Major, però concretament la Batalla de Flors. En soc fan absoluta, m’ho passo d’allò més bé, tot i que la vaig conèixer tard. Finalment, la Festa de Moros i Cristians em sembla una celebració molt vistosa i m’agrada molt, tot i que no hi participo directament.

       3. Podria indicar-nos tres sectors d'activitat que al seu judici siguin més determinants perquè la ciutat tingui un futur pròsper?

Destacaria els de la biotecnologia, les telecomunicacions i, per suposat, l’agricultura i la ramaderia.

En relació amb el seu programa electoral

 1. En quin sector econòmic ha desenvolupat la seva vida professional?

He estat al món del disseny, de moda concretament, però també he tingut la meva pròpia empresa de disseny gràfic. Vaig ser autònoma durant molt anys, dedicant-me al disseny gràfic al sector de la impressió, tot i que em vaig veure obligada a tancar-la per la crisi econòmica, com tantíssima gent. També vaig estar durant un temps treballant al sector de la construcció, amb temes de protecció contra incendis, i al de la pintura. No a la de pinzell que és la que m’agrada, sinó a la brotxa grossa.

 1. Amb quins tres punts del programa electoral del seu partit se sent més identificat?

En primer terme, amb la implantació real del bilingüisme a l’administració pública. En segon lloc, defenso la convivència dels ciutadans, evitant que l’administració envaeixi els carrers de qualsevol simbologia partidista o ideològica que no representi a tota la població. Un dels valors que més m’agrada de Ciutadans és el respecte per tots els pensaments, però sense deixar que s’imposin en cap moment. En últim lloc, lluitem moltíssim per beneficiar els autònoms. Sempre he dit que som un partit d’autoempleats i som molt conscients de les dificultats que comporta ser-ho a Espanya i defensem les seves necessitats.

 1. En què desitjaria influir per a millorar des del municipi la defensa del medi ambient?

Crec que hem arribat a un punt de no retorn amb el tema de residus. Ens agradi o no, haurem de canviar el sistema de recollida i tractament de brossa i residus, entre els quals hi incloem l’aigua. Tenim el repte monumental de poder tractar l’aigua de manera adequada per tal de no desperdiciar-la, perquè torni neta al medi ambient. M’agradaria poder trobar aquella fórmula màgica per poder solucionar els problemes de residus a la ciutat.

 1. Quina pregunta li agradaria afegir en aquesta entrevista?

M’agradaria remarcar que moltes vegades es té una imatge una mica aspera i brusca de la meva persona, i és que a la gent li xoca quan et poses ferm amb la defensa d’aquells principis que consideres adequats. A molts encara els hi sorprèn que una dona marqui fermesa i caràcter.

 

En relació amb Lleida.com

Coneixent el diari digital Lleida.com, quins consells ens pot donar per tal de millorar la nostra tasca?

Penso que heu apostat pel que ja suposa el present i futur, que són els mitjans de comunicació digital. La veritat és que el paper acabarà desapareixent, i crec que esteu fent una molt bona aposta amb un mitjà digital seriós i contrastat. És clar que sempre es pot millorar, potser apuntaria en direcció a la difusió. Queda molt feina per fer, no només vosaltres, sinó totes les plataformes comunicatives, per ser-hi més presents.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?